Atbrīvota lietuviete, kuru aizturēja par teroraktu plānošanu Maskavā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Lietuvā no apcietinājuma atbrīvota Egle Kusaite, kas tiek turēta aizdomās sakarā ar terora akta plānošanu Krievijas teritorijā, vēstī «Newsru.com», atsaucoties uz «Interfakss».

Ceturtdien Lietuvas apelācijas tiesa  pēc Egles Kusaites lūguma atcēla Viļņas apgabala tiesas lēmumu par apcietinājuma pagarināšanu par vēl diviem mēnešiem.

Tiesas zālē apsūdzētā paziņoja, ka atsakās no iepriekš publiski paustās atzīšanās par  plānotajiem terora aktiem. Iepriekš Kusaite paziņoja, ka gatavojusies ierasties Krievijā, lai tur uzspridzinātos cilvēku pūlī.

Deviņu cietumā pavadīto mēnešu laikā viņa esot izdarījusi secinājumus un tagad apgalvojot, ka doma par terora aktu viņai radusies Lietuvas valsts drošības departamenta darbinieku vai ar tiem saistītu cilvēku  iespaidā, vēstī «Newsru.com».

Pavisam nesen kļuva zināms par diviem Krievijas pilsoņiem Lietuvas teroristes – pašnāvnieces lietā. Pēc liecinieku teiktā viņiem bija jāpalīdz  Kusaitei nokļūt līdz Krievijai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu