Atcelts «Skyways» reiss no Rīgas uz Gēteborgu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Īslandes vulkāna Grimsvētnas darbības dēļ šodien atcelts aviokompānijas «Skyways» reiss no Rīgas uz Gēteborgu, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja lidostā.

Kā ziņots, vulkāna Grimsvētnas darbības dēļ šodien atcelts arī aviokompānijas «Ryanair» reiss no Glāzgovas uz Rīgu un no Rīgas uz Glāzgovu.

Eiropas Savienības (ES) transporta komisārs Sīms Kallass pauda pārliecību, ka Īslandes vulkāna izvirdums neradīs plašu Eiropas gaisa telpu slēgšanu, kā tas tika pieredzēts pērn.

Lai arī aviokompānijas jau atcēlušas vairāk nekā 250 lidojumus, vulkānisko pelnu mākonim sasniedzot Lielbritāniju, Kallass norādīja, ka šoreiz vulkāns, laikapstākļi un Eiropas rīcība ir citāda nekā 2010.gada aprīlī, kad izvirdums radīja haosu.

«Mēs joprojām sagaidām, ka šī pasažieriem un aviokompānijām būs ļoti sarežģīta nedēļa,» sacīja komisārs, piebilstot, ka vulkāniskie pelni joprojām var radīt drošības riskus aviosabiedrībām.

«Lai arī daļēji esam atkarīgi no laikapstākļiem un pelnu izplatīšanās veida, pagaidām neprognozējam plašu gaisa telpas slēgšanu un ilgstošus traucējumus kā pagājušajā gadā,» uzsvēra Kallass.

Līdz šim lēmumus atcelt lidojumus pieņēmušas vien atsevišķas aviokompānijas, norādīja komisārs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu