Atcelts tradicionālais slēpošanas maratons «Apkārt Alaukstam» (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: infoski.lv

Šīs nedēļas sestdienā Vecpiebalgā paredzētais tradicionālais tautas slēpojums «Apkārt Alaukstam» ticis atcelts, vēsta Latvijas Slēpošanas savienības (LSS) informatīvais portāls «infoski.lv».

Kā norāda sporta kluba «Alauksts», kas ir viens no slēpojuma rīkotājiem, pārstāvis Uvis Avens, lēmums pieņemts, ņemot vērā laika apstākļus, jo sniega nav un prognozes neko iepriecinošu nesola.

«Lai slēpojums varētu notikt kvalitatīvi, jāiegulda liels darbs. Jau rudenī sākām distances sagatavošanu cerībā, ka ziema būs sniegiem bagāta. Diemžēl ir janvāra beigas, un saprotam, ka pareizākais lēmums ir sacensības atcelt. Pat ja pēdējās dienās uzsnigs, nepieciešams laiks distances sagatavošanai. Ja reiz šis ir lielākais tautas slēpojums Latvijā, tam jābūt arī atbilstošā līmenī,» citēts Avens.

«Nav nozīmes kaut ko sarīkot, lai pēc tam saņemtu pārmetumus no dalībniekiem. Vēlāk februārī sacensību kalendārā vairs nav brīvu dienu, lai nepārklātos notikumi, bet pārcelt uz marta beigām slēpojumu negribam, jo nav garantijas, vai nebūs jau atnācis pavasaris. Cerēsim, ka nākamgad tradīciju izdosies turpināt.»

Pērn slēpošanas maratons «Apkārt Alaukstam» notika 23. reizi. Slēpojums tiek organizēts kopš 1984. gada.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu