Atjaunota kuģīša satiksme starp Rīgu un Jūrmalu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sākoties siltajam un saulainajam laikam, savu sezonu sāk kuģītis «New Wave», kas no 16. maija katru dienu kursēs starp Rīgu un Jūrmalu, aģentūru LETA informēja Jūrmalas pašvaldība.

Upes kuģu satiksme starp Rīgu un Jūrmalu tiks atsākta pēc Jūrmalas Domes iniciatīvas. Pērn tiesības organizēt šos izklaides braucienus pašvaldība atvēlēja divām kompānijām, ar kurām tika noslēgti sadarbības līgumi, kas paredz, ka Jūrmalas Dome nodrošina kompānijas ar Majoru kuģu piestātnes izmantošanu par brīvu, tāpat Jūrmalas pilsētas Dome par saviem līdzekļiem veic reklāmas un mārketinga pasākumus. Savukārt kuģu kompānijas nodrošinās regulārus reisus starp Rīgu un Jūrmalu.

Upes kuģis «New Wave» spēj uzņemt gandrīz simt pasažieru un skaistā ceļojuma laikā tos nogādāt līdz Jūrmalas kūrortpilsētai. Kuģītis kursēs visu vasaru katru dienu no piestātnes Rīgā, krastmalā netālu no skulptūras Lielais Kristaps. Braucienu uz Jūrmalu tas sāks plkst. 11 un pēc divarpus stundām nonāks Jūrmalas pilsētas centrā Majoros.

No Majoru piestātnes tālāk ir iespēja doties pastaigā pa Jūrmalu un pludmali, kopā ar bērniem izmēģināt atrakcijas jaunajā ģimenes atpūtas parkā «Dzintaru mežaparks», ko plāno atvērt jūnija sākumā, vai rotaļāties jaunajā Strūklaku parkā ar 52 strūklakām, kuru «Līvu akvaparks» sola atklāt 31. maijā.

Tāpat ikvienam Jūrmalas iedzīvotājam un atpūtniekam ir iespēja aizbraukt uz Vecrīgu ar kuģīti, kas no Majoru piestātnes aties katru dienu plkst. 19 un divarpus stundu garā braucienā pasažierus nogādās Rīgā.

Laikā no plkst. 14.30 līdz 17 kuģītis vizinās Jūrmalas iedzīvotājus un viesus pa Lielupi Jūrmalas centrā. Kuģītis no Majoru piestātnes brauks uz Dubultu pusi, kur pasažieri varēs pabūt šaurākajā vietā starp Lielupi un Rīgas jūras līci — tikai 250 metri —, kā arī no upes puses apskatīt Majoru un Dubultu vēsturisko apbūvi un priecāties par Baņķa niedrāju un pļavu skaistumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu