Atjaunota Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīca (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sākoties 2014. gadam, kurā Rīga ir izvēlēta par Eiropas kultūras galvaspilsētu, noslēgušies būvdarbi vienā no Vecrīgas dievnamiem – Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā, portālu "Apollo" informēja Latvijas Romas katoļu Baznīcas informācijas centrs.

Būvdarbi tika veikti Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētā projekta „Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas Romas katoļu baznīcas ar vēsturisko ēku kompleksu atjaunošana, saglabāšana un sociālekonomiskās izmantošanas nodrošināšana" ietvaros.

Šomēnes Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvji apmeklēja baznīcu, tikās ar būvuzraugu, kā arī pārbaudīja, vai visi darbi veikti saskaņā ar projektu. 28. janvārī no Būvvaldes saņemts apstiprināts akts par ēkas pieņemšanu ekspluatācijā, kas apliecina to, ka būvniecības darbi veikti atbilstoši prasībām un ir pabeigti. Savukārt projekts apstiprināšanai tiks nodots februāra beigās, kad noslēguma atskaites tiks iesniegtas Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā.

Līgums ar ERAF par projekta īstenošanu tika noslēgts 2012. gada 4.aprīlī. Tā paša gada otrajā pusē projekta ietvaros notika ēku kompleksa un baznīcas iekštelpu kultūrvēsturiskā izpēte, inventarizācija un konservācija, bet 2013. gadā notika baznīcas fasāžu, tai skaitā logu un durvju, renovācija un restaurācija, kā arī jumta un grīdas seguma nomaiņa. Tai pat laikā ir izveidota uzbrauktuve, kā arī atbilstoši aprīkotas durvis, lai baznīcā ērti varētu nokļūt cilvēki ratiņkrēslos un personas ar bērnu ratiņiem. Ēkā ierīkots rotaļu stūrītis bērniem.

Izpētes darbus un projekta darbu autoruzraudzību veica SIA “Arhitektoniskās izpētes grupa”, būvdarbus veica - SIA “NEWCOM Construction”, būvuzraudzību nodrošināja Oskars Lumpovs, SIA “Baltic Construction Consultancy”.

Kopējās projekta izmaksas bija 465 890,29 eiro (327 429,56 lati), no kuriem ERAF finansējums veido 232 898,56 eiro (163 682,04 lati) jeb 49,99%, un pašu līdzfinansējums ir 232 991,73 eiro (163 747,52 lati) jeb 50,01%.

Sv. Marijas Magdalēnas draudze pie sasniegtā neapstāsies – pavasarī plānots veikt apzaļumošanas darbus. Tāpat būs nepieciešama arī baznīcas griestu izpēte un restaurācija, kurai nepieciešami papildu līdzekļi.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu