Atkal stājas spēkā elektrības «Starta tarifs» (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

No 1.aprīļa mājsaimniecības par pirmajām 1200 patērētajām kilovatstundām (kWh) norēķināsies pēc «Starta tarifa», bet par pārējām – pēc «Pamata tarifa». Būtiski atcerēties, ka ar 1.aprīli klients sāk uzskaitīt patērētās kWh no jauna, taču par aprīlī patērēto  elektroenerģiju norēķinās maijā pēc «Starta tarifa», informē «Latvenergo».

Ja klients vēlas saņemt elektroenerģiju pēc jaunā tirgus līguma nosacījumiem, AS «Latvenergo» šādu iespēju nodrošina – klientam arī šogad ir iespēja izvēlēties AS «Latvenergo» izstrādātos tirgus piedāvājumus no produktu līnijas «Elektrum».

«Latvenergo», ņemot vērā izmaiņas likumdošanā - elektroenerģijas tirgus atvēršanas atlikšanu mājsaimniecībām līdz 2015.gada 1.janvārim, arī no 1.aprīļa līdz gada beigām turpinās pārdot elektroenerģiju atbilstoši līdz šim spēkā esošajiem līgumiem un par «Starta» un «Pamata» tarifu.

Līdz elektroenerģijas tirgus atvēršanai vairums Latvijas mājsaimniecību par elektroenerģiju norēķinās pēc pašdeklarēšanās principa – tas nozīmē, ka mājsaimniecība fiksē skaitītāja rādījumu un aprēķina savu ikmēneša patēriņu un maksājuma summu. Šobrīd jau liela daļa klientu savām ērtībām izmanto e-latvenergo.lv, kur tiek uzrādīts iepriekšējais patēriņš un arī aprēķināta samaksa.

Tieši tāda pati kārtība saglabāsies arī pēc 1.aprīļa, sākoties jaunajam tarifu gadam. Klients, fiksējot savu skaitītāja rādījumu, veic savu elektroenerģijas maksājuma summas aprēķinu, pirmajām patērētajām 1200 kWh piemērojot Starta tarifu - 0.1164 eiro/kWh, savukārt pārējām Pamata tarifu – 0.1515 eiro/kWh. www.e-latvenergo.lv lietotājiem šis aprēķins notiek automātiski.

Klientam nav nepieciešams papildus ziņot uzņēmumam skaitītāja rādījumu 1.aprīlī, jo to automātiski aprēķinās norēķinu sistēma pēc klienta veiktā maksājuma.

Arvien vairāk «Latvenergo» klientu (šobrīd jau vairāk nekā 120 tūkstoši mājsaimniecību) par sev piemērotāko un ērtāko norēķinu metodi izvēlas izlīdzināto maksājumu (IM), kas īpaši piemērots klientiem bez krasi mainīgiem elektroenerģijas patēriņa paradumiem gada periodā/ar stabilu patēriņu gada periodā – nav jāziņo skaitītāja rādījumi, maksājumus ērti plānot un kontrolēt.

Izlīdzinātais maksājums paredz katru mēnesi maksāt izlīdzinātu nemainīgu summu, kas aprēķināta atbilstoši klienta vēsturiskajam vidējam patēriņam. Gadījumā, ja klienta patēriņš mainās, izlīdzinātā maksājuma summa tiek pārrēķināta. IM ērti un vienkārši var pieteikties zvanot Latvenergo klientu servisam pa tālruni 80200400, kā arī www.e-latvenergo.lv u.c.

Līdz ar Elektroenerģijas tirgus atlikšanu līdz 2015.gada 1.janvārim, elektroenerģijas piegādei mājsaimniecībām tiek piemēroti tie lēmumi par tarifiem, kādi bija spēkā 2014.gada 31.martā.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu