Atklāj 1. slimnīcas renovēto uzņemšanas nodaļu (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Otrdien svinīgā ceremonijā notika Rīgas 1.slimnīcas rekonstruēto un renovēto nodaļu atklāšanas pasākums, portālu «Apollo» informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa. 

Projekts tika uzsākts 2010. gada jūlijā. Tā kopējās investīcijas ir 1 027 766 latu, tajā skaitā ERАF finansējums Ls 597 291, Rīgas domes finansējums Ls 311 281 un Rīgas 1. slimnīcas finansējums Ls 119 194 apmērā.

Papildus Rīgas 1. slimnīca par saviem līdzekļiem Ls 117 290 apjomā izremontēja nodaļu ēku jumtus un atjaunoja 9. nodaļas ēkas fasādi, kā arī veica citus nepieciešamos remontdarbus un vides labiekārtošanu.

Renovācijas projektu sagatavoja SIA «Ozola & Bula arhitektu birojs», savukārt darbus veica SIA «Ota un partneri».

Ambulatora darba nodrošināšanai piegādāta un uzstādīta moderna medicīniskā aparatūra, tajā skaitā ehokardiogrāfs iE-33/Philips, kas izvietots rekonstruētajā angiogrāfijas kabinetā.

Dienas stacionāra nodaļu renovācija ir daļa no kopējā Rīgas 1. slimnīcas attīstības projekta. Rīgas 1. slimnīca, turpinot attīstīties un pilnveidoties, ir izvirzījusi mērķi kļūt par līderi efektīvu diagnostikas un ambulatoro ārstēšanas pakalpojumu sniegšanā Rīgas iedzīvotājiem, piedāvājot ģimenes ārstu pakalpojumus, diagnostiku, ambulatoro un dienas stacionāra ārstēšanos vienuviet Rīgas centrā.

Attīstības projekta realizāciju Rīgas 1. slimnīcā atbalsta Rīgas dome un Eiropas Savienības struktūrfondi, kā arī pati slimnīca. Projekta rezultātā tiks nodrošināta nepieciešamā infrastruktūra ģimenes ārstu darbam ar plānoto kopējo vizīšu skaitu gadā līdz 90 000; tiks attīstīta ambulatoro pakalpojumu infrastruktūra un tiks sniegtas 70 000 speciālistu konsultācijas gadā; tiks paplašināts dienas stacionārs, nodrošinot plānveida palīdzību 16000 pacientiem gadā; tiks izvietotas 120 īslaicīgas hronisko pacientu aprūpes gultas (sociālās gultas).

Kopējās projekta izmaksas - 17 miljoni latu, ko ir plānots ieguldīt piecu gadu laikā.

Pašlaik ir pabeigti atjaunošanas darbi 17. korpusā, kur pacientus jau uzņem īslaicīgas hronisko pacientu aprūpes nodaļa, ir izstrādāts operāciju bloka rekonstrukcijas tehniskais projekts, kuru plānots īstenot līdz 2014. gadam. Notiek poliklīnikas ēkas renovācija, kuru jāpabeidz līdz šā gada beigām. Gada nogalē iecerēts uzsākt 23. korpusa rekonstrukcijas darbus. Tajā tiks izvietota SIA «Veselības nams 5» un ūdensdziedniecības nodaļa. Visus korpusa būvniecības darbus plānots pabeigt viena gada laikā. Bijušo stacionārās nodaļas ēka tiks pārveidota par bērnu veselības centru ar ģimenes ārstu praksēm, bērnu speciālistu konsultācijām, stomatoloģiju, rehabilitāciju un ūdensdziedniecību. Ēkas cokolstāvā plānots izvietot ūdensdziedniecības un rehabilitācijas kompleksu; ģimenes ārstu prakses un speciālistu konsultāciju telpas ēkas 1. stāvā, bet stomatoloģijas kabinetus ēkas 2. stāvā un jumta stāvā. Tiks izveidota vienota pacientu reģistratūra, kas apkalpos visus poliklīnikas apmeklētājus.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu