Atklāj, iespējams, neglaimojošās ziņas par tieslietu ministru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Pašreizējais tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL!-TB/LNNK) bija viens no tiem ministriem, par kura atbilstību amatam daudz diskutēja pirms jaunās valdības veidošanas. Iespējams, neglaimojošās ziņas, kas ir Valsts prezidenta Andra Bērziņa rīcībā, tieslietu ministru saista ar likuma grozījumiem, kas savulaik izraisīja pamatīgu skandālu.

Latvijas Televīzija (LTV) vēstī, ka pēc pāris dienām iznāks žurnālista Lato Lapsas grāmata «Cits ķēķis», un tajā Gaida Bērziņa vārds figurē saistībā ar skandalozajiem Drošības likuma grozījumiem, kas savulaik izraisīja asu sabiedrības neapmierinātību.

Tieši Bērziņš esot bijis tas, kurš savulaik kādā valdības sēdē piedāvājis likuma izmaiņas, kas noteiktu, ka drošības iestādes var kontrolēt ne vien politiķi, bet arī to pieaicināti eksperti, tā grāmatā atceras bijušais premjers Aigars Kalvītis.

Bērziņš LTV skaidro, ka šādi viņam bija jārīkojas, kā attiecīgās nozares ministram. «Mērķis, kas tolaik tika sludināts, bija vērts uz to, ka drošības iestādēm pastāv ne visai laba savstarpējā sadarbība. Tādēļ šādi grozījumi bija vajadzīgi,» skaidro ministrs.

Bērziņš arī noliedz, ka būtu Ventspils mēra Aivara Lemberga «stipendiāts», un pildītu viņa «advokāta» pienākumus.

Vairāk skaties LTV sižetā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu