Atklāj renovēto Kauguru veselības centru (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ojāra Martinsona foto no Jūrmalas pilsētas domes arhīva.

Ceturtdien, 13. februārī, jaunā kvalitātē tika atklātas Jūrmalas pašvaldības SIA „Kauguru veselības centrs” renovētās telpas, portālu "Apollo" informēja Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Pabeigti vērienīgi ēkas siltināšanas darbi, ierīkots ērts, plašs lifts, rekonstruēta galvenā ieeja un uzstādītas automātiskās durvis, izbūvēta jauna uzbrauktuve, līdz ar to veselības centrs kļuvis ērti pieejams visiem, tostarp vecākiem ar bērnu ratiņiem un cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem.

Minētie uzlabojumi Kauguru veselības centrā rada patīkamu, ērtu un pieejamu vidi un nodrošina vienlīdzīgas iespējas visiem medicīnisko pakalpojumu saņemšanā.

Ģimenes ārstiem un speciālistiem ir pieejams jauns medicīniskais aprīkojums, datori un speciālas programmatūras, kas dod iespēju Jūrmalas iedzīvotājiem nodrošināt kvalitatīvāku ambulatoro pakalpojumu saņemšanu. Ģimenes ārstu prakšu infrastruktūras sakārtošana Kauguru veselības centrā ir radījusi arī profesionālāku un ērtāku darba vidi.

Ēkas un pakalpojumu modernizēšana bija iespējama, pateicoties pašvaldības līdzfinansējumam, Kauguru veselības centra ieguldītajiem līdzekļiem un Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstam. Veselības centra modernizēšanā no pašvaldības budžeta 2013. gadā tika ieguldīti līdzekļi vairāk nekā 240 tūkstošu eiro apjomā. Par šiem līdzekļiem veikta ēkas siltināšana, iegādāts lifts un izbūvēta lifta šahta, kā arī iegādāts ehokardiogrāfs medicīnisko izmeklējumu veikšanai.

Kauguru veselības centrs par saviem līdzekļiem, ieguldot vairāk nekā 115 tūkstošus eiro, ir izremontējis zobārstniecības un laboratorijas telpas, ģimenes ārstu kabinetus un konferenču zāli, savukārt, piesaistot ERAF līdzfinansējumu un īstenojot projektu „Ģimenes ārstu prakses ārstniecības procesa uzlabojumi Kauguru veselības centrā”, ir veikti ēkas renovācijas darbi, iegādāta medicīniskā aparatūra un mēbeles. ERAF projekta kopējās izmaksas bija vairāk nekā 94 tūkstoši eiro, no tiem 85 % – ERAF līdzfinansējums, atlikusī daļa tika segta no Kauguru veselības centra līdzekļiem.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu