Atklāj topošās Zatlera partijas kodolu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Topošās Zatlera Reformu partijas (ZRP) kodolu patlaban veido 15 līdz 20 cilvēki. To otrdien žurnālistiem pastāstīja jaundibināmās partijas pārstāvji Daiga Holma un Reinis Tukišs.

Šajā kodolā darbojas bijusī eksprezidenta Valda Zatlera preses sekretāres vietniece Holma, portāla «Satori» vadītājs Tukišs, Saeimas deputāta mandātu nolikušais un «Vienotību» pametušais Klāvs Olšteins, SIA «Brain games» («Prāta spēles») direktors Pāvils Jurjāns, kā arī vairākas bijušās Valsts prezidenta kancelejas darbinieces - prezidenta juridiskā padomniece Inese Lībiņa-Egner, likumdošanas padomniece Sandra Sondore-Kukule, sabiedrisko projektu vadības padomniece Kristīna Pelša un stratēģiskās plānošanas un analīzes padomniece Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Partijas pārstāvji pastāstīja, ka pie ZRP plānots dibināt domnīcu, kurā tiktu ģenerētas dažādas idejas. Tajā darbošoties arī Stratēģiskās analīzes komisijas vadītājs Roberts Ķīlis.

Patlaban tiekot strādāts pie partijas ekonomiskās programmas, kuru palīdz veidot ap desmit ekspertu, tostarp ekonomists Vjačeslavs Dombrovskis.

ZRP plāno 23.jūlijā dibināšanas kongresā pulcēt nedaudz vairāk kā 200 biedru, savukārt pēc dažām nedēļām, 13.augustā, iecerēta liela kopsapulce, kurā varētu piedalīties ap 1200 cilvēku, pastāstīja Holma.

ZRP dibināšanas kongress notiks referenduma dienā, 23.jūlijā, plkst.14 Rīgā, «Sapņu fabrikā». Tajā paredzēts savākt nepieciešamos parakstus partijas dibināšanai, apstiprināt statūtus un ievēlēt valdi, kuru kā partijas izveidošanas iniciators ieteiks eksprezidents Zatlers, kurš arī pretendēs uz partijas vadītāja amatu.

Tāpat arī šajā kongresā plānots izlemt par partijas biedra naudām un citiem finansējuma piesaistīšanas principiem. «Mēģināsim ierobežot atkarību no lielajiem sponsoriem un sabalansēt ziedojumus no privātpersonām, uzņēmējiem un biedru naudas,» skaidroja Tukišs.

Dibināšanas kongresā piedalīsies nedaudz vairāk par 200 cilvēkiem, kurus atlasījis topošās partijas kodols.

Savukārt lielajā kopsapulcē plānots prezentēt priekšvēlēšanu programmu. Holma norādīja, ka jau saņemtas vairāk nekā 1200 pieteikuma anketas dalībai partijā, tādēļ šajā pasākumā varētu būt aptuveni šāds skaits cilvēku.

Partijas pārstāvji norādīja, ka par kandidātu sarakstiem 11.Saeimas vēlēšanām vēl neesot domāts un tie tiks iesniegti tuvu termiņa beigām.

Patlaban ar potenciālo biedru piesaisti un vērtēšanu nodarbojas minētais partijas kodols.

ZRP pārstāvji arī pastāstīja, ka jaunveidojamais politiskais spēks plānojot uzrunāt gan latviešu, gan krievvalodīgo auditoriju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu