Atklās bērnu darbu izstādi «Mana pasaka leļļu teātrī»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 8. jūnijā plkst. 12:00 Galleria Riga 7. stāvā atklās bērnu kultūras projekta «Garā pupa» ietvaros tapušu izstādi «Mana pasaka leļļu teātrī».

Atklāšanā piedalīsies projekta veidotāji, draugi, kā arī projekta kampaņas «Es būšu nākamais» varoņi - aktieris Kaspars Znotiņš un rakstniece Nora Ikstena. Izstāde vienlaikus iezīmēs projekta «Garā pupa» pirmās sezonas noslēgumu, kuras gaitā ar biedrības «Ascendum» atbalstu Latvijas Leļļu teātra izrādes bez maksas priecēja vairāk kā 2 600 mazo skatītāju visā Latvijā.
Projekta «Garā pupa» pirmais posms norisinājās no šī gada janvāra līdz maijam. Tā ietvaros tika organizētas ekskursijas uz Rīgu bērniem no mazturīgām ģimenēm. Kopumā uz galvaspilsētu devās 632 bērni no 16 novadiem visā Latvijā. Vēl 9 novadu bērni tika priecēti ar Latvijas Leļļu teātra viesizrādēm, tādējādi sniedzot iespēju skatīt izrādes vēl  2 000 bērniem.

«Projekta mērķis ir iekļaut kultūras procesos tos bērnus vecumā no 6 līdz 12 gadiem, kas reģionālās un sociālās nevienlīdzības vai vecāku kūtruma dēļ palikuši ārpus Latvijas teātra, mākslas un ārpusskolas izglītības norisēm. Bērni veidos mūsu sabiedrību nākotnē, viņi noteiks, cik kulturāla un atvērta tā būs. Vistaisnākais ceļš pretī mērķim ved caur kultūras iepazīšanu un tās sakņu apzināšanos. Mūsu projekts «Garā pupa» vēlas bruģēt šo ceļu katram Latvijas bērnam»,  atzīst biedrības «Ascendum» dibinātāja Eva Ikstena – Strapcāne.

Izstādes atklāšanas laikā apmeklētāji varēs aplūkot bērnu radošos darbiņus , kuru nosaukums ir «Mana pasaka leļļu teātrī», ko katrs no projektā iesaistītajiem bērniem ņēma līdzi ekskursijā uz Rīgu. Apmeklētājiem arī būs iespējams uzzināt vairāk par biedrības «Ascendum» projektu «Garā pupa» un iespējām tajā piedalīties, sniedzot palīdzīgu roku – gan aizvedot bērnus uz kultūras pasākumu, gan ziedojot projekta aktivitātēm. Ar apmeklētājiem tiksies arī divi no projekta sabiedrības iesaistīšanas kampaņas «Es būšu nākamais» varoņiem – aktieris Kaspars Znotiņš un rakstniece Nora Ikstena. Izstādi būs iespējams aplūkot līdz 16. jūnijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu