Atklās piemiņas akmeni Pāvilostas novada nacionālajiem partizāniem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

2012.gada 15.maijā plkst. 13 Cīravas Akmensraga meža iecirknī atklās piemiņas akmeni Pāvilostas novada nacionālajiem partizāniem. Tajā piedalīsies nacionālie partizāni, Pāvilostas novada domes priekšsēdētājs Uldis Kristapsons Zemessardzes 1.novada zemessargi un komandieris pulkvedis Mārtiņš Liberts, 412.vienības jaunsargi, kapelāns Viesturs Kalniņš, Cīravas un Vērgales skolēni un visi, kam svarīgi pieminēt kritušos cīnītājus.

Pirms 66 gadiem šajā vietā, kā stāsta drūmo notikumu liecinieki, no čekistu lodēm krita daudzi nacionālie partizāni, bet zināmi tikai sešu nacionālo partizānu vārdi. Viņu vidū arī  Vijas Bičas tēvs un māte. Toreiz Vijai bija tikai divi gadiņi. Godinot savu vecāku piemiņu, Vija Biča piemiņas pasākumā tērpsies savas māmiņas tautastērpā.

Lai godinātu varonīgos nacionālos partizānus, pretošanās kustības dalībniekus un viņu atbalstītājus, saglabātu viņu piemiņu nākamajās paaudzēs un audzinātu jaunajā paaudzē mīlestību, cieņu un patriotisma jūtas pret savu valsti, Latvijas Nacionālo partizānu apvienība sadarbībā ar vietējām pašvaldībām jau izveidojusi vairāk kā 300 piemiņas vietu visā Latvijā.

Latvijas Nacionālo partizānu apvienības Liepājas nodaļas vadītāja Biruta Rodoviča ir pārliecināta: «Svarīgi ir turēt svētā piemiņā viņu ciešanas un sāpes, viņu izpostītās dzīves un sagandētos likteņus, lai nekad nekas tamlīdzīgs neatkārtotos, un tikpat svarīgi ar dvēseli sajust, ka viņi ir kopā ar mums mūsu baltās un nebaltās dienās, ka viņi dod mums spēku pārvarēt visas grūtības, viņu pārdzīvotais liek mums būt patiesiem un godīgiem»

Pulcēšanās Cīravas centrā pie veikala «TOP» plkst. 12:30

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu