Atklās rekonstruēto ūdenssaimniecību Līvānos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Piektdien, 8. janvārī plkst. 15.00 Līvānos svinīgi tiks atklāta par Eiropas Savienības līdzekļiem rekonstruētā ūdensapgādes sistēma. Atklāšanā piedalīsies Līvānu novada domes vadība un LR vides ministrs Raimonds Vējonis, portālu «Apollo» informēja G.Kraukle, Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste.

Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta «Ūdenssaimniecības attīstība Austrumlatvijas upju baseinos» ietvaros darbi Līvānos tika uzsākti 2008.gada novembrī, pabeigti – 2009. gada decembrī. 15 mēnešu laikā ir pārbūvēta un rekonstruēta vecā atdzelzošanas stacija, pilnībā nomainīts jumta segums. Esošajam ūdenstornim veikta daļēja konservācija, labiekārtotas un nožogotas urbumu un jaunā ūdens attīrīšanas kompleksa teritorijas, uzstādīts stacionārais dīzeļģenerators, lai nodrošinātu nepārtrauktu elektropadevi kompleksam. Izbūvēta II pacēluma sūkņu stacija ar 2 pazemes rezervuāriem, 2 urbumi ir tamponēti, 4 urbumi ir atjaunoti rekonstruēti, renovēti ar uzstādītiem kioskiem-paviljoniem.

Kā informēja SIA «Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība» valdes priekšsēdētājs Andris Patmalnieks, kopumā ūdenssaimniecības modernizācijā ieguldīti 1,47 miljoni eiro. Pēc SIA «Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība» pasūtījuma darbus veica pilnsabiedrība «A.A.&Būvkompānijas». Visi darbi projekta gaitā veikti saskaņā ar darbu un naudas plūsmas izpildes grafikiem.  Darbus finansēja Eiropas Savienība, Latvijas valsts un Līvānu novada pašvaldība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu