Atklāta «DnB NORD Bankas» jaunā centrālās administrācijas ēka

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes foto

10.augustā tika atklāta «DnB NORD Bankas» jaunā centrālās administrācijas ēka Skanstes ielā 12.  Jaunajā  celtnē veiksmīgi apvienots moderns dizains, jaunāko tehnoloģiju sniegtās iespējas un funkcionāls telpu iekārtojums, nezaudējot vieglumu, gaišumu un mājīguma sajūtu. 

«DnB NORD Bankas»  biroju ēku projektējis starptautiskajā profesionāļu sabiedrībā plašu atzinību guvušā arhitekta Audriusa Ambrasa birojs (Lietuva). Fasādi 3500 kvadrātmetru platībā veido melna granīta bloki, savukārt stiklotā virsma aizņem 3900 kvadrātmetru platību. Ēkas 11 stāvi slejas 40,6 metru augstumā. 

Biroju ēku, kas atrodas Daugavas vecās gultnes vietā, balsta 476 pāļi, kuru garums sasniedz vairāk nekā 35 metrus. Ēkas būvniecībā izmantotas 5300 tonnu betona un 905 tonnas stiegrojuma.

Jaunās  ēkas būvniecībā un aprīkošanā izmantotas modernākās tehnoloģijas, kas ļāvušas celtni izveidot maksimāli energoefektīvu. Turklāt celtne aprīkota ar ēkas vadības sistēmu BMS, kas ļauj mobili un centralizēti regulēt un kontrolēt iekšējās sistēmas, piemēram, iekštelpu klimatu, drošības sistēmas un apgaismojumu.

 Savukārt darba videi vispiemērotākā klimata nodrošināšanai izveidota slēgta fasādes sistēma, kas ir paredzēta īpašai iekštelpu gaisa mitrināšanai, vēdināšanai un dzesēšanai. Ēkai uzstādītas arī ārējās automātiskās žalūzijas.

«DnB NORD Bankas» jaunās centrālās administrācijas ēkas interjeru veidoja SIA «XYZ». Interjera projekta autori norāda, ka idejas pamatā ir līnija kā izteiksmes līdzeklis, kas ataino sirdspukstus, mūzikas skaļuma frekvences, neskaitāmus matemātikas algoritmus un vienādojumus. Funkcionalitāte, tīras plaknes, caurspīdīgums, līniju ritmi, gaiša tonalitāte, ko pasvītro košāki akcenti mēbelēs un aksesuāros – tās ir galvenās iezīmes, kas raksturo interjera koncepciju. Interjers veidots, integrējot ēkas arhitektoniskās formas un ģeometriju interjera detaļās, galvenokārt mēbeļu risinājumos.

Par galveno prioritāti interjera veidošanā ir uzskatīta funkcionalitāte. Mēbeļu plānojums veidots, ņemot vērā cilvēku plūsmu, telpas funkciju un dinamiku, attiecīgi risinot informatīvo elementu un funkcionālo zonu nepārprotamu sadalījumu.
 
Jaunā  bankas ēka tika atklāta, veidojot īpašu skulptūru, pie senlatviešu auglības zīmes – Jumja - stiprinot laimes pakavus. «DnB NORD Bankas»  jaunās centrālās administrācijas ēkas pamatakmens tika ielikts 2008.gada 4.novembrī, un spāru svētki tika svinēti 2009.gada 9.septembrī. Ēka ekspluatācijā nodota šā gada 28.jūnijā. Būves celtniecību vadījuši SIA «Merks» un SIA «Būvkonsultants». 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu