Atklātībā nonācis kāds līdz šim Lemberga rūpīgi slēpts dokuments (447)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Amatpersonas deklarācijas pielikumā Aivars Lembergs («Latvijai un Ventspilij») atzinis saistību ar ārzonās reģistrētiem uzņēmumiem, vēsta TV3 raidījums «Nekā personīga» . Savukārt Valsts ieņēmumu dienests (VID) klausa lūgumam pielikumu nepublicēt.

Raidījuma «Nekā personīga» rīcībā nonācis kāds līdz šim rūpīgi slēpts dokuments ar Lemberga parakstu. Tas ir uz trim lapām rakstītās Lemberga publiski pieejamās valsts amatpersonu deklarācijas papildinājums. Paskaidrojums pie deklarācijas ir piecas lapas garš. Tajā Lembergs raksta, ka viņa ienākumu deklarācija neesot pilnīga, jo nav pievienoti ārzonās reģistrētie uzņēmumi.

Līdz šim Lembergs publiski noliedza, ka viņam būtu saistība ar pa visu pasauli izkaisītajām firmām, kas kontrolē tranzītbiznesu Ventspilī. Šajā deklarācijas pielikumā Ventspils mērs ofšorus deklarē kā sev piederošu mantu. VID pēc Lemberga lūguma pielikumu nepublicē.

Šādu deklarācijas papildinājumu Lembergs iesniedzis jau vairākus gadus. Tas apliecina, ka viņš ir slēpis daļas lielākajos Ventspils tranzītuzņēmumos. Piebilstot, ka pats tā īsti nedomā, Lembergs tomēr uzrāda sevi par patiesā labuma guvēju vairāk nekā 50 Latvijas uzņēmumos un ārvalstu ofšoros, kā arī piecu kompāniju finanšu līdzekļus Šveices bankās. Šo uzņēmumu vērtība pārsniedz 100 miljonus latu. Pats Lembergs publiski gan līdz šim visiem stāstījis, ka prokuratūras apsūdzības ir pēdējās muļķības un politiskais pasūtījums.

Komentāri (447)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu