Atklāts franču sieviešu veselīgās ādas noslēpums (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Qsimple, CC BY-NC-SA 2.0

Pavasaris ir klāt! Pēc gariem mēnešiem, kas pavadīti pamīšus mitrā un aukstā āra gaisā un apkurināto telpu sausumā, āda var zaudēt mitrumu un elastību. Īpaši nedraudzīgs pavasaris ir tiem, kurus skar dažādas ādas alerģijas, tāpēc pavasaris ir īstais laiks, lai savā ādas kopšanas režīmā ieviestu ko jaunu, informēja Māra Kondrāte, «P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības». «BENU aptieku» farmaceite Laila Šace cilvēkiem ar problemātisku ādu sejas kopšanai rekomendē izvēlēties micelāro ūdeni. 

Kas ir micelārais ūdens?

Micelārais ūdens ir viegls ādas kopšanas līdzeklis, kas paredzēts ādas attīrīšanai no kosmētikas un netīrumiem, vienlaicīgi nodrošinot tai mitrinošu un nomierinošu efektu. Līdzekļa formulas izcelsme meklējama Francijas laboratorijās. Tā nosaukums «micelārais ūdens» ir vistiešākajā veidā saistīts ar līdzekļa sastāvu. Atšķirībā no tradicionālajiem putojošajiem, ziepes saturošajiem sejas tīrīšanas līdzekļiem, kas radīti, lai no sejas noberztu kosmētiku un netīrumus, micelārais ūdens savā sastāvā un iedarbībā ir krasi atšķirīgs. Micelārā ūdens noslēpums meklējams tā īpašajā izgatavošanas tehnoloģijā. Tas tiek izgatavots, ūdeni bagātinot ar ēteriskajām taukskābēm, kā rezultātā ūdens struktūra pārvēršas mikroskopiskās, sfēriskās, kristālveida šūnās - micellās. Šāda struktūra nodrošina to, ka mazās molekulas, saskaroties ar ādu, pieķeras un izšķīdina ikvienu nevajadzīgu daļiņu, kas pieķērusies ādai - kā kosmētiku, tā arī jebkāda veida netīrumus un taukus, turklāt tas ir īpaši saudzīgs pret epidermu. Aktīvās mikrodaļiņas arī samazina ādas sasprindzinājumu un sabalansē ādas virsmā gan ūdenī, gan taukos šķīstošas sastāvdaļas.

Kam ieteicams lietot micelāro ūdeni?

Kā skaidro «BENU aptieku» farmaceite Laila Šace, iesākumā micelārais ūdens tika izmantots terapeitiskos nolūkos - galvenokārt cilvēkiem, kas cieš no psoriāzes un citām ādas slimībām, kas ādu padara īpaši jutīgu un viegli kairināmu, kā arī maziem bērniem, kuru āda ir sevišķi jutīga. Tomēr šī produkta pozitīvā ietekme ātri vien piesaistīja kosmetoloģisko firmu uzmanību, pārņemot micelārā ūdens izgatavošanas formulu.

Kosmētikas ražotāji micelāro ūdeni gan izgatavo pēc atšķirīgām formulām. Atsevišķi ražotāji micelāro ūdeni izgatavo bez spirta un aromatizatoriem, bet citi šo ūdeni ražo, pievienojot tam dažādus aromatizatorus, kas sniedz svaigumu un papildu komfortu. Piemēram, micelārajam ūdenim pievienojot koenzīmu Q10, āda tiek papildus mīkstināta un izlīdzināta, pateicoties tā pozitīvajai ietekmei uz kapilāru sietiņu.

Seju mazgājot ar krāna ūdeni, cilvēkiem nereti pastiprināti veidojas nosprostotas poras un pūtītes, ādas sausums un jutīgums, priekšlaicīga novecošanās, kā arī alerģijas, ko izraisa krāna ūdenī atrodamie nelabvēlīgie mikroelementi, kā arī ūdens pārlieku lielā cietība. Sliktas ūdens kvalitātes rezultātā ir kavēta pat krēmu iesūkšanās ādā. Turpretī micelārajā ūdenī esošā micellu tehnoloģija, kura apvieno divus polus - gan ūdenī, gan arī taukos šķīstošu polu. Abi poli iedarbojas uz ādu, vienlaikus veicot attīrīšanu, tonizēšanu un mitrināšanu. Ierasti pēc daudzfunkcionālo sejas tīrīšanas līdzekļu lietošanas ir ieteicams lietot toniku, kas seju palīdz atbrīvot no līdzekļa pārpalikumiem. Turpretī micelārā ūdens molekulas uz ādas iedarbojas gluži kā magnēts, šķīdinot kosmētiku un atdalot netīrumus, kā arī ādu mitrinot, līdz ar to toniks pēc tā lietošanas nav nepieciešams.

Micelārais ūdens ir izmantojams sejas tīrīšanai ikdienā. Tas lietojams gan no rīta, gan vakarā kā pēdējais solis pirms krēma uzklāšanas. Ar micelāro ūdeni bagātīgi samitrinot vates plāksnīti, vieglām kustībām līdzeklis jāuzklāj visai sejas un kakla ādai. Acu kosmētikas noņemšanai vates plāksnīte uz plakstiņiem un skropstām jātur 3-5 sekundes. Micelārais ūdens ir tikpat efektīvs kā klasiskie tīrīšanas līdzekļi, taču tā iedarbība ir ievērojami maigāka un saudzīgāka. Turklāt pēc sejas notīrīšanas līdzeklis nav jānoskalo, līdz ar to, veicot ikvakara sejas tīrīšanas procedūras, ietaupīsiet laiku. Īpaši ērts šis līdzeklis ir arī ceļojot.

Kā izvēlēties piemērotāko micelāro ūdeni?

Kā stāsta «BENU aptieku» farmaceite Laila Šace, aptiekā pieejami atšķirīgu ražotāju micelārie ūdeņi. Populārākie ir zīmolam «Bioderma», kas piedāvā micelāro ūdeni dažādiem ādas tipiem. Micelārais ūdens atrodamas arī «Vichy» sejas kopšanas līdzekļu līnijā. Turpretī Francijas zīmols «Avene» sejas kopšanai piedāvā micelāro losjonu. Atkarībā no micelārā ūdens ražotāja, tam var piemist tīkams, viegls aromāts, ko piešķir sastāvā iekļautie augu ekstrakti, piemēram, rožu ūdens. Vadoties pēc sava ādas tipa, kā arī tā, cik intensīvam aromātam dodat priekšroku, piemērotu līdzekli izdosies atrast ikvienam.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu