Atņem licenci ārstam, kurš <i>radīja</i> astoņīšus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/REUTERS

Kalifornijas štata Medicīniskā komisija atņēmusi ārstam Maiklam Kamravu profesionālo licenci, raksta dailymail.co.

Ārsts Maikls Kamravu ir bēdīgi slavenais Amerikas astoņīšu «radītājs».

Ārsta izdarītā mākslīgā apaugļošana izraisīja plašu diskusiju un nosodījumu no ekspertu puses. Saskaņā ar ASV Reproduktīvās medicīnas asociācijas vadlīnijām astoņīšu mammas Sulemanas vecuma sievietei nevajadzētu implantēt vairāk par diviem embrijiem. Ārsts implantēja 12 embrijus. Kā norāda eksperti, daudzaugļu grūtniecības gadījumā bērni mēdz piedzimt priekšlaicīgi, kas notika arī Sulemanas gadījumā - viņas astoņīši piedzima deviņas nedēļas ātrāk, un priekšlaicīgas dzemdības pakļauj viņus lielam veselības problēmu riskam.

Izmeklēšana šajā lietā ilga divus gadus un atklāti vēl divi līdzīgi gadījumi, kad ārsts pārkāpis likumu, izdarot mākslīgo apaugļošanu. Vienā no gadījumiem 48 gadus vecai sievietei sākušās nopietnas veselības problēmas, gaidot mākslīgās apaugļošanas ceļā iegūtus četrīšus.

Jau pēc astoņīšu piedzimšanas Amerikas Reproduktīvās medicīnas biedrības pārstāvji paziņoja, ka ārsts ir rupji pārkāpis biedrības uzvedības standartus. Ārstam vajadzēja izvērtēt jaunās sievietes vēlmi kļūt par māti tik daudziem bērniem un nosūtīt sievieti uz psihatrisko pārbaudi. Ir aizdomas, ka astoņīšu māti vadījuši merkantili mērķi,šādi iegūstot slavu un naudu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu