Ātrā diēta tiem, kuri vēlas zaudēt svaru (28)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna attēls

«Samaziniet svaru, uzturiet labu veselību un dzīvojiet ilgāk, periodiski badojoties!» tā aicina grāmatas «Ātrā diēta» autori, medicīnas doktors Maikls Moslijs un diētu apskatniece Mimī Spensere.

Ir zināms, ka ierasto diētu ieteikumi bieži vien izrādās neefektīvi. Ātrā diēta ir radikāli jauna ēšanas filozofija. Tā ir stratēģija veselīgam, ilgam mūžam un efektīvai svara zaudēšanai bez stresa un aizliegumiem. Apkopojot zinātniskos pētījumos gūtās atziņas un personisko pieredzi, grāmatas autori ir izveidojuši ikvienam pieejamu diētas programmu.

Ātrā diēta liek domāt ne vien par to, ko ēd, bet arī – kad ēd, paredz periodisku badošanos, bet ne bada ciešanu, ļauj turpināt baudīt iecienītos ēdienus, neparedz apgrūtinošu kaloriju skaitīšanu ikdienā, neliek ilgstoši no ēdienkartes izslēgt atsevišķus produktus, neļauj svaram atgriezties, ilgtermiņā uzlabo veselību.

Kā radās Ātrā diēta.

Maikls Moslijs pats piedalījās pētījumos par uzņemto kaloriju samazināšanu un gavēni. Tādējādi viņš atklāja periodisko badošanos, kas paredz samazināt uzņemto kaloriju daudzumu, taču tikai neilgu laiku. Ilgstošu pētījumu un eksperimentu rezultātā viņš nolēma radīt un pārbaudīt pats savu modificēto versiju, tā saukto 5:2 diētu. Piecas dienas nedēļā viņš ieturēja normālas maltītes, bet atlikušajās divās dienās uzņēma ceturtdaļu no ierastā kaloriju daudzuma (tas ir – 600 kalorijas).

Pirmo reizi ar tā dēvēto Ātro jeb 5:2 diētu Maikls iepazīstināja raidījumā «Ēd, badojies, dzīvo ilgāk» (Eat, Fast, Live Longer), kas tika translēts BBC kanālā Londonas olimpisko spēļu laikā 2012. gadā. Raidījums izpelnījās milzīgu skatītāju uzmanību, cilvēki rakstīja vēstules, uzdeva jautājumus, vēlējās informāciju, ēdienkarti, kā arī rūpīgi izpētītus zinātniskos argumentus. Šis raidījums tad arī kļuva par iedvesmas avotu grāmatai «Ātrā diēta», kas guva fenomenālus panākumus.

Par autoriem

Dr. Maikls Moslijs ir britu žurnālists, medicīnas doktors un Britu raidorganizācijā BBC darbojies kā televīzijas raidījumu producents un vadītājs.

Mimī Spensere ir žurnāliste, modes, ēdienu un diētu apskatniece un populārās grāmatas 101 Things to Do Before You Diet («101 padoms pirms diētas uzsākšanas») autore.

Dr Maikls Moslijs par Ātro diētu:

Grāmatu «Ātrā diēta» no angļu valodas tulkojusi Zelma Buile, izdevis Apgāds Zvaigzne ABC.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu