Nepieciešams:
Ātrā melleņu kūka
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
500 g cepumu
500 g skābā krējuma
500 g melleņu
15 g želatīna
cukurs
1 ēdamkarote vaniļas cukura
Pagatavošana:
Cepumus sasmalcina, liek formā ar noņemamām malām. Formu izklāj ar cepampapīru.
Krējumu sajauc ar vaniļas cukuru, cukuru pēc garšas, izkausētu želatīnu. Krējuma masai pieliek mellenes (nedaudz atstāj rotāšanai). Masu liek uz cepumiem, rotā ar mellenēm vai citām ogām. Kūku liek aukstumā, lai tā sarec.
Svarīgi krējuma masu uz cepumiem uzlikt, pirms krējums sācis recēt, lai tas sasūcas cepumos.