Ātrā plātsmaize ar ievārījumu (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sally_monster, CC BY-NC-ND 2.0

Nepieciešams:

1,5 glāzes ievārījuma
3 olas
3 ēdamkarotes cukura
2 glāzes miltu
1 ēdamkarotes cepamā pulvera
1 glāze paniņu
skābais krējums
kanēlis
cukurs

Pagatavošana:

Olas sakuļ ar cukuru, pielej paniņas, pieliek cepampulveri un miltus. Mīklu lej ietaukotā formā. Ievārījumu liek virs mīklas, tad ar nazi no centra veido «gliemezi», apļojot pa mīklu, lai ievārījums nedaudz iejaucas mīklā ( to nedariet pārāk daudz, jo mērķis ir izveidot «gliemeža» zīmējumu, ne pilnībā ievārījumu sajaukt ar mīklu.

Plātsmaizi cep 180 grādos apmēram 40 minūtes.

Gatavai plātsmaizei pārsmērē krējumu, kas sajaukts ar cukuru un kanēli.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu