«Ātrāko renes skrējēju» noskaidros bobsleja un kamaniņu trasē (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sestdien, 31.augustā plkst.13.00 Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē norisināsies skrējienu seriāla «Sigulda UP cup 2013» skrējiens «Ātrāk par kamanām un bobu», kura dalībnieki cīnīsies par titula «Ātrākais renes skrējējs» izcīņu.

Skrējiena dalībniekiem būs unikāla iespēja pārbaudīt savus spēkus skrienot augšup Bobsleja un kamaniņu trasē un pieveicot 400 - 800 metrus garās distances. Atšķirībā no kamanām, kas traucoties lejup pa trasi sacenšas gada aukstajā laikā, skrējiena dalībnieki skries augšup, pārbaudot savas spējas pieveikt gan trases augstumu, gan virāžas. Pasākuma organizatori atgādina, ka sacensību dalībnieki ir paši atbildīgi par savu veselības stāvokli, tādēļ ir vēlams lietot aizsarglīdzekļus - ceļu, elkoņu un plaukstu sargus.

Apbalvoti tiks visi sacensību 1.-3.vietu ieguvēji, bet absolūti labāko rezultātu ieguvēji visgarākajā skrējienā vīriešu un sieviešu konkurencē iegūs «Ātrākā renes skrējēja» titulu.

  • Sacensībās var piedalīties ikviens aktīvās atpūtas piekritējs. Pieteikties skrējienam «Ātrāk par kamanām un bobu» iespējams mājas lapā «ba2.lv» vai pa tālruni 29368877.
  • Dalības maksa, atkarībā no vecuma grupas, ir 0.50 - 2 lati. Siguldas novada skolu skolēni un Siguldas Sporta skolas audzēkņi startē bez maksas, bet Siguldas novada iedzīvotāji, uzrādot identifikācijas karti dalības maksai saņems 50% atlaidi.

Sacensības organizē Siguldas novada pašvaldība sadarbībā ar biedrību «A2» un Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasi.

Par Bobsleja un kamaniņu trasi «Sigulda»:

Siguldas Bobsleja un kamaniņu trase ir viena no 17 pasaules bobsleja un kamaniņu trasēm un viena no retajām trasēm pasaulē, kuras apskate ir atvērta jebkuram interesentam.

Trasi projektēja Leipcigas sporta būvju zinātniski tehniskais centrs, bet celtniecību veica Sarajevā bāzētā Dienvidslāvijas firma «Graming». Trases pirmā kārta tika nodota ekspluatācijā 1986.gadā. Siguldas bobsleja un kamaniņu trase ir 1200 m gara (vīriešu starts), trases augstuma starpība ir 111.5 m, bet kritums 9.3 %. Trasē ir 16 virāžas un 4 starta pozīcijas.

Trase ir piemērota bobslejam, kamaniņu sporta un skeletona sacensību un treniņu rīkošanai un maksimālais iespējamais ātrums, ko trasē var sasniegt, ir 120 km/h. Trasē katru sezonu notiek starptautiska un valsts mēroga sacensības.

Bobsleja un kamaniņu trases «Sigulda» apmeklētājiem ir iespēja aplūkot 1890.gada ziemas bobsleja kamanas, iepazīt trasi, bet no sestā stāva platformas apmeklētājiem paveras lieliska ainava uz visu trasi no finiša līdz startam, kā arī uz Gaujas senlejas gleznaino ainavu. Nedēļas nogalēs no plkst.12:00 - 17:00 tiek organizēti nobraucieni ar vasaras bobsleja kamanām vasaras mēnešos un ziemas bobsleja kamanām, vučko un tā saukto vardi ziemas mēnešos.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu