Atrasts miris dažādu protestu organizators Uldis Freimanis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Sestdien, 7.jūlijā, pie savām mājām Rīgā, Purvciema mikrorajonā, atrasts miris Uldis Freimanis, kurš regulāri Rīgā rīkoja dažādus piketus.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, 1943.gadā dzimušais Freimanis atrasts miris bez vardarbīgas nāves pazīmēm.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA apliecināja, ka sestdien Teikas policijas iecirkņa apkalpojamā teritorijā patiešām atrasts miris 1943.gadā dzimis vīrietis. Ņemot vērā, ka mirušajam nekādas vardarbīgas nāves pazīmes nav konstatētas, kriminālprocess netiks sākts. Vīrieša mirstīgās atliekas nodotas viņa piederīgajiem apbedīšanai.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Freimanis sirdzis ar kādu sirdsslimību.

Tikmēr daži Freimaņa domubiedri izvirza citas versijas par viņa nāves apstākļiem. «Sestdienas rītu latviešu patriots Uldis Freimanis tika atrasts miris pie savas mājas. Nav ne mazāko šaubu, ka to veikuši čekas noziedznieki no Jāņa Reinika vadītā kantora,» savā interneta vietnē raksta skandalozais veidojums Tautas tribunāls, kas ir pastāvīgā Drošības policijas uzmanības lokā.

Freimanis parasti pasākumus organizēja kā privātpersona. Viņš katru gadu cīnījās par tiesībām piketēt 16.martā, tāpat viņš rīkoja gājienus 9.maijā. Piemēram, šogad viņa organizētajā gājienā tika dalītas skrejlapas ar aicinājumu parakstīties par deokupācijas atzīšanu Latvijā.

Iepriekšējos gadus Freimanis organizēja gājienus arī 1.jūlijā. Tie tika rīkoti, lai atzīmētu «Baigā gada beigas». Parasti Freimaņa rīkotajās akcijās dalībnieku skaits nebija liels, taču mazā iedzīvotāju atsaucība viņam netraucēja nemitīgi būt sabiedriski aktīvam un iestāties par savām idejām.

Vēl pagājušajā nedēļā Freimanis piedalījās protesta akcijā pie ebreju tautas genocīda upuru piemiņas pasākuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu