«Atriebēju» režisors uzņēmis filmu pēc Viljama Šekspīra lugas motīviem (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Toronto filmu festivālā notikusi supervaroņu grāvēja «The Avengers» («Atriebēji») režisora Džosa Vedona jaunākā veikuma dramaturga Viljama Šekspīra lugas «Much Ado About Nothing» («Liela brēka - maza vilna») ekranizācijas pirmizrāde.

Vedons uzskata, ka Šekspīram patiktu mūsdienu filmas par supervaroņiem, jo vairākos viņa darbos attēlota mītiska pasaule, kurā atrodami spoki, burvji un raganas. «Es domāju, ka viņam patiktu, turklāt viņš tādas filmas veidotu labāk nekā jebkurš no mums. Viņu nebaidīja nopietnas tēmas un iespaidīgi tēli, un viņa darbos bija daudz atsauču uz populāro kultūru,» teica režisors.

Filmas veidošanai Vedonu iedvesmoja mīlestība pret Šekspīra daiļradi. Mazbudžeta filma uzņemta režisora brīvajā laikā, un tajā tēlo viņa draugi un ģimenes locekļi, kā arī viņa režisēto filmu aktieri. Filmas «Liela brēka - maza vilna» galvenā producente ir Vedona sieva Kaja Koula.

Šekspīra luga adaptēta mūsdienu pasaulē - pēc kara atgriezušies kareivji Vedona filmā attēloti kā gangsteri, kas valkā dārgus uzvalkus un pārvietojas limuzīnos. Filmas varoņi sarunājas Šekspīra laika angļu valodā, skatoties mūzikas videoklipos savos viedtālruņos un izklaidējoties peldbaseinā.

Filmas uzņemšana prasīja 12 dienas. Vedons to montēja pusdienu pārtraukumu laikā un nedēļas nogalēs, kad vēl joprojām strādāja pie «Atriebējiem».

Toronto filmu festivālā Vedons centās piesaistīt filmu studiju, kas izplatītu to kinoteātros. Viņa darbu otrdien iegādājās studijas «Lionsgate» un «Roadside Attractions».

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu