Ātrs sekss. Plusi un mīnusi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no «Apollo» arhīva

Sapņojot par skaisto mīlu, mēs acu priekšā iztēlojamies baltu zīda veļu, ziedus un ilgus glāstus… Bet ja viss notiek ātri un bez ziediem?

Visdažādākajās mīlas grāmatās mums stāsta, kā padarīt seksu aizraujošāku un veiksmīgāku. Mēs lasām par prelūdijas nozīmi, par ilgiem sagatavošanās glāstiem, kas tik ļoti vajadzīgi tieši sievietei. Bet reizē visu zinošā statistika un sadzīviskā pieredze liecina ko citu. Vairākums sieviešu par savu neaizmirstamāko un spilgtāko seksuālo piedzīvojumu nosaukušas ātru un negaidītu seksu, dažreiz pat nepiemērotā laikā un vietā. Izrādās, ka sekss bez prelūdijas un bez ierastās guļamistabas vides var sagādāt ne mazāku, varbūt pat lielāku labsajūtu. Prelūdija ir kā auglis uz saldā pīrāga. Bez augļa pilnīgi var iztikt, bet bez pīrāga laikam gan ne.

Jautri un interesanti

Kāpēc ātrs un negaidīts sekss var būt daudz saviļņojošāks nekā sīki izplānota mīlas nakts? Iedomāsimies šādu ainu: sieviete ar savu pavadoni iet uz kino, klubu, restorānu… Un pēkšņi, kā raksta mīlas romānos, «saldais vilnis apņēma viņus no galvas līdz kājām, lika ciest sirdij un ķermenim»… Vai tiešām sev atteikt šo labsajūtu? Protams, ne. Tikai vajag atrast piemērotāku vietu.

Tad rodas jautājums: kurš ko uzskata par piemērotu? Kur tikai kaislīgie mīlētāji nenodarbojas ar ātro seksu! Lifta kabīnē, saunā, restorāna dāmu istabā, sauļošanās kabīnē… Pietiek atcerēties klasisko mīlas skatu filmā «9 1/2 nedēļas», kur varoņi, kaisles pārņemti, nodarbojas ar seksu mitrā pagrabā. Gadās, ka tādus vai līdzīgus eksperimentus var pārtraukt sašutušie līdzpilsoņi. Bet tas parasti mīlētājus neuztrauc, jo viņiem ir atkal dots iemesls šo piedzīvojumu atcerēties vēlāk: cik jautri viņi ir pavadījuši laiku! Tas jau ir spontānā seksa jaukums un pievilcība — brīvība, pārkāpjot jebkuras robežas!

Ko nedrīkst, bet ļoti gribas…

Ātrs sekss tik ļoti pievelk dažus cilvēkus, ka viņi ir gatavi kaut vai minūtes labsajūtas dēļ riskēt pat ar savu reputāciju. Laikam tieši tādā seksā var izjust grēkošanas jēgu. Tas nozīmē, ka to drīkst darīt tur, kur «nedrīkst». Bet aizliegtais auglis ir tik salds. Negaidīts kaisles uzliesmojums, ko nevar kontrolēt prāts, — daudziem liekas, ka tieši tas atšķir īstu mīlestību no surogāta. Satraucoša un biedējoša bīstamības izjūta spēcina labsajūtu.

Aicinājums atslābināties, lai saņemtu baudu, nav labākais padoms, jo patiesībā emocionālā uzbudināmība (bet ne sasprindzināšanās!) daudzkārt pastiprina seksuālo potenci. Laiks seksā vispār nav būtisks. Jebkurš seksologs zina, ka īstu orgasmu var sasniegt pat dažu minūšu laikā. Daudzi teiks, ka glāstu ātrums var kaitēt maigumam. Bet dažreiz sievietes, pat neapzināti, «velk sedziņu arī uz cietsirdīgāka seksa pusi». Nevajag atteikt sev, ko tik ļoti vēlas.

Līdzeklis pret stresu

Ātrā seksa aizstāvji apgalvo, ka šī nodarbošanās ir lielisks līdzeklis, kā mazināt jebkuru stresu, tāpat kā tās ir zāles pret dziestošu attiecību rutīnu. Ja jūs par savu partneri zināt visu, sākot no viņa zeķu krāsas un pozas, kāda viņam seksā patīk visvairāk, tad drīz vien viņš jums sāks apnikt. Iespējams, ka to pašu jūt arī viņš.

Tā vietā, lai skumtu par šo perspektīvu, labāk savas attiecības atdzīvināt. Piemēram, pavediniet viņu tieši automašīnā vai virtuvē pie ēdamgalda! Tikai atcerieties, ka ātrs sekss nav obligāti jāpārvērš par ekstremālo sporta veidu: mīlējieties vienkārši automašīnā, bet ne tādā, kas traucas ar lielu ātrumu. Neizprovocējiet mīļoto uz seksu birojā pie viņa šefa kabineta durvīm. Neaizmirstiet, ka jūs vēlaties panākt tikai to, lai viņa sirds sit straujāk, nevis cenšaties viens otru novest līdz infarktam.

Ātra seksa plusi un mīnusi

Viens no tāda seksa plusiem ir iespēja atdzīvināt dziestošas jūtas, atbrīvoties no stresa un ikdienas rutīnas, kaut uz neilgu laiku iziet no pierastajiem uzvedības rāmjiem. Turklāt ātra un vētraina jūtu izpausme vienmēr notiek spontāni, tāpēc sievietei nav īpaši jāuztraucas, kā viņa izskatās vīrieša acīs. Prom parastos sievietes uztraukumus! Izšķirošajā minūtē viņu neinteresē sieviešu veļas fasons vai mežģīnes.

Pie mīnusiem var pieskaitīt to, ka vietas un laika izvēle šajā gadījumā nav iespējama. Diemžēl citreiz tas var nostrādāt arī par sliktu. Vēl jāpiebilst, ka spontānam seksam nav noteikti jānotiek ar nejaušu partneri. Galvenā seksa sūtība ir elementu ekstraordinaritāte. Tātad tas domāts tam, lai ieviestu ko jaunu un negaidītu mīļoto attiecībās, kas pilnībā viens otram uzticas un mīlestībā pieļauj arī eksperimentus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu