Ātrslidotājs Silovs Olimpiādē atsakās no 5000 metru distances (11)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Latvijas vienīgais ātrslidotājs Haralds Silovs olimpiskajās spēlēs varēs startēt 500 metru distancē, bet desmit reizes garāko 5000 metru distanci viņš nolēmis neslidot, aģentūru BNS informēja Latvijas komandā.

Silovs pirms olimpiskajām spēlēm bija kvalificējies startam 1000, 1500 un 5000 metru distancēs, bet 500 metros viņš bija trešais rezervistu sarakstā. Ceturtdien sportists oficiāli informēts, ka varēs piedalīties ātrslidošanas sprintā (500 metros), kas notiks 10. februārī.

Ātrslidotāja tēvs Edvīns Silovs, kurš ir arī Latvijas Ātrslidošanas federācijas prezidents, iepriekš aģentūrai BNS sacīja, ka garāko 5000 metru distanci Silovs neplāno slidot, jo nav tai speciāli gatavojies, un nevarēs pretendēt uz augstu vietu. Savukārt cīņa par vietu otrā desmita beigu daļā no sportiskā viedokļa nav pietiekami motivējoša.

Lai gan 500 metros Haraldam Silovam rezultāti nav tik labi, lai cīnītos par augstām vietām, īsākā distance sportistam būs ļoti noderīga, lai iejustos olimpiskās cīņas gaisotnē un izjustu sacensību ledu divas dienas pirms starta 1000 metros, kur izredzes jau būs daudz augstākas. Savukārt sacensības 1500 metros notiks 15. februārī.

Silovs Sočos piedalīsies savās otrajās olimpiskajās spēlēs. Pirms četriem gadiem Vankūverā viņš kļuva par pirmo sportistu, kas vienās spēlēs startējis gan ātrslidošanā, gan šorttrekā.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu