Atvērts ātrās pagatavošanas nūdeļu muzejs

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Japānas kompānija «Nissin Foods» sestdien Jokohomā atvērusi ātrās pagatavošanas nūdeļu muzeju, kura apmeklētāji var ne tikai uzzināt, kā tiek ražots ātri pagatavojamais ēdiens, bet arī paši piedalīties nūdeļu gatavošanas procesā.

Muzeja atklāšanas dienā to apmeklēja vairāk nekā 500 pieaugušie un bērni, tostarp arī Japānas bijušais premjerministrs Džuničiro Koidzumi. «Mēs atvērām šo vietu kā rūpnīcu, kas dod bērniem pieredzi, un kā muzeju korporatīvām aktivitātēm,» paskaidroja kompānijas «Nissin Foods Holdings» prezidents Koki Ando.

Kā paskaidroja Ando, kura tēvs Momofuku Ando izgudroja ātri pagatavojamās nūdeles pirms gandrīz pusgadsimta, muzeja apmeklētāji var paši mīcīt mīklu, griezt nūdeles, cept tās un tvaicēt, lai pagatavotu vistas ramen zupu, kas tiek pildīta iepakojumos.

Citā muzeja nodaļā apmeklētāji var piedalīties nūdeļu ražošanas rūpnieciskajā procesā - veidot trauku dizainu, ievietot tajās kaltētās nūdeles un pēc savas gaumes izvēlēties piedevas un buljonu. Šādi iespējams radīt vairāk nekā 5000 dažādu zupas versiju.

Muzejā apskatāma arī «Nissin» ātri pagatavojamo nūdeļu un citu ražotāju nūdeļu un pastas iepakojumu izstāde.

1910.gadā dzimušais Momufoku Ando ienāca pārtikas biznesā 1958.gadā, izgudrojot pasaulē pirmās ātrās pagatavošanas nūdeles, kas tika pārdotas paciņās. Nūdeles putuplasta bļodiņās viņš ieviesa 1971.gadā. Ando nomira 2007.gadā no sirdstriekas, taču vēl dzīves laikā viņš atklāja, ka viņš izgudroja produktu, redzot, ka izsalkuši cilvēki pēckara Japānā stāv garās rindās pēc zupas nūdelēm. «Ja pārtikas pietiek, valda miers,» uzskatīja Ando.

1999.gadā «Nissin Foods» atvēra ātrās pagatavošanas nūdeļu muzeju Osakā, tomēr jaunais, 10 000 kvadrātmetru lielais Jokohamas muzejs ir trīs reizes lielāks par pirmo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu