Atzīmēs Ūdens dienu Slīteres nacionālajā parkā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Jau trešo gadu Slīteres nacionālajā parkā tiek rīkots Pasaules Ūdens dienai veltīts pasākums dabā. Notiek pārgājiens uz Lielo un Mazo Pēterezeru pieredzējušā dabas pētnieka Viļņa Skujas vadībā.

Kā sniega un sala pārbagāto ziemu pārdzīvojuši ūdens un meža kustoņi? Vai agrajiem perētājiem plēsējiem pūcēm un ērgļiem  iespējams atrast medījumu biezajā sniegā? Vai asari, līņi un spāru kāpuri sagaidīs brīdi, kad saule atbrīvos ezeru no ledus vāka? Noskaidrosim kopā, ejot dabā!

Tikšanās svētdien, 21. martā plkst. 13.00 Dundagas novadā Dundagas – Mazirbes ceļa (P125) malā pie Pēterezera dabas takas pusceļā starp Slīteri un Mazirbi.

Slīteres nacionālais parks atrodas Kurzemes pussalas ziemeļos, - vietā, kur dabā viegli saskatāmas pēdējā ledus laikmeta atstātās pēdas. Tā liecinieces ir senās kāpas un Slīteres Zilie kalni. Īpatnējais reljefs, dažādie mitruma un augsnes apstākļi, kā arī piejūras klimats radījuši vidi lielai floras un faunas daudzveidībai šajā īpaši aizsargājamajā dabas teritorijā. Slīteres nacionālais parks ir viena no Eiropas aizsargājamo dabas teritoriju tīkla Natura 2000 teritorijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu