«Audi» prezentē jaunu A3 modeli, kurš spēj nobraukt ar pilnu <i>bāku</i> 1500km (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas autobūves uzņēmums ir prezentējis savu līdz šim degvielas taupošāko sērijveida modeli. Ekonomiskais modelis spēj attīstīt 110 zirgspēku (ZS) jaudu un patērē vien 3,2 litrus dīzeļdegvielas uz 100 kilometriem.

Jaunajam «Audi A3 1,6 TDI ultra» piemīt arī apmierinoši dinamiskie rādītāji. Ātruma uzņemšana no 0 līdz 100 km/h aizņem 10,5 sekundes, savukārt maksimālais ātrums tiek sasniegts pie 200 km/h. Saskaņā ar uzņēmuma oficiālo informāciju, ar pilnu degvielas tvertni ir iespējams nobraukt vairāk kā 1500 kilometrus.

Piecdurvju «A3 1,6 TDI ultra» ir tikpat plašs un ērts kā pārējie «Audi» kompaktie premium automobiļi. Tas standarta komplektācijā ir aprīkots arī ar gaisa kondicionieri, radio atskaņotāju un elektriskiem logu pacēlājiem. Turklāt tas ir pieejams gan trīsdurvju kompaktajā versijā, gan arī kā piecdurvju «Sportback» modelis.

Šā brīža A3 modeļu līnijas tehnoloģisko DNS ļāva sasniegt zems degvielas patēriņš un īpaša ilgtspējība. Pateicoties «Audi» nerimstošajam darbam pie vairākmateriālu virsbūvju un visu automobiļa sistēmu mazsvara konstrukcijām, jaunais modelis sver vien 1205 kilogramus. Aerodinamika tika uzlabota ne tikai ar «S line» sānu apakšdaļas uzlikām, bet arī par 15 milimetriem pazeminot virsbūvi.

Šis jaunākais A3 modelis ir ne tikai efektīvākais «Audi» automobilis, bet arī zīmola pirmais modelis, kas ir apzīmēts ar vārdu «ultra». Apzīmējums «ultra» atspoguļo zīmola visaptverošo darbu pie sistemātiskas tā produktu un ražošanas ilgtspējības nodrošināšanas.

Turpmākajos mēnešos autoražotājs prezentēs citu modeļu līniju «ultra» versijas, kas būs aprīkotas ar TDI un TFSI dzinējiem. Arī nākamie modeļi izcelsies ar tehnoloģijām, kas samazina degvielas patēriņu un izmešu daudzumu. Tas samazinās ekspluatācijas izmaksas, vienlaikus nākot par labu apkārtējai videi. Papildus «Audi plug-in» tipa hibrīdautomobiļiem un «g-tron» modeļiem, kas darbojas ar dabasgāzi, «ultra» automobiļi būs trešā kategorija zīmola ilgtspējīgu ikdienas mobilitāti nodrošinošo automobiļu klāstā.

Klienti varēs sākt pasūtīt «Audi A3 1,6 TDI ultra» no septembra. Bāzes cena Vācijā būs 25 200 eiro.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu