Augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmums būvē jaunu rūpnīcu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmums «Kronis» būvē jaunu 0,5 miljonus latu vērtu rūpnīcu, raksta laikraksts «Dienas Bizness».

Jaunās rūpnīcas nodošana ekspluatācijā paredzēta šā gada septembrī.

SIA «Kronis» direktors un īpašnieks Aivars Svarenieks pastāstīja, ka esošā ražotne ir morāli novecojusi, tāpēc pieņemts lēmums būvēt jaunu. 2009.gada rudenī Lauku atbalsta dienestā (LAD) uzņēmums iesniedza jaunās rūpnīcas projektu, kas apstiprināts 2010.gada pavasarī.

Būvniecības darbus veic SIA «Vesta ABM» un izmaksās ietilpst tikai ēkas celtniecība. Iekārtu iegādei tiks veidoti citi projekti. Patlaban LAD iesniegts vēl viens projekts, kas paredz autoklāva iegādi. Uz jauno rūpnīcu paredzēts pārcelt tikai daļu no esošās ražotnes.«Ilgtermiņā varēsim produkciju ražot atbilstoši mūsdienu prasībām, energoizmaksas būs mazākas un jaudas būs ražīgākas,» skaidro Svarenieks.

Kompānija ražo konservācijas produktus, izmantojot arī roku darbu. Ap 80% produkcijas top Codes pagastā, bet pārējo ražošana tiek izvietota Vācijā, Polijā un Latvijā, no kā daļu jau pēc jaunās rūpnīcas pabeigšanas varētu izvietot pašu ražotnē. Uzņēmums patlaban risina sarunas ar Krievijas pārstāvjiem, kas izteikuši vēlēšanos, lai «Kronis» pēc pasūtījuma ražotu zupas un citus ēdienus stikla tarā, taču gala lēmums vēl nav pieņemts.

Produkcija tiek ražota arī ar privātām preču zīmēm, un Svarenieks domā, ka no šī procesa nevarēs izbēgt arī turpmāk, jo visus ietekmē globalizācija.

Uzņēmuma darbības princips ir nodrošināt pēc iespējas lielāku preču sortimenta grozu, lai tas būtu interesantāks veikaliem. Uzņēmuma galvenie produkti ir konservētā produkcija - zaļie zirnīši un gurķi. Lielākā daļa no saražotā tiek realizēta vietējā tirgū - ap 95%. Pēc projekta realizācijas eksporta apjomi augs.«Kronis» šo gadu cer pabeigt ar 1,3 miljonu latu apgrozījumu, 2010.gadā tas sasniedza 1,18 miljonus latu. Uzņēmuma kontrolpakete pieder Svareniekam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu