Augstlēcējam Sulainim ceturtā vieta Eiropas Jaunatnes Olimpiādē (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas augstlēcējs Mārtiņš Sulainis trešdien izcīnījis ceturto vietu Nīderlandē notiekošajās Eiropas Jaunatnes vasaras Olimpiādes sacensībās, aģentūru LETA informēja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters.

Sulaiņa izcīnītā ceturtā vieta pagaidām ir Latvijas sportistu pagaidām augstākais sasniegums Olimpiādē. Labākajā mēģinājumā latvietis spēja uzlēkt 1,99 metrus augstu, vien par trim centimetriem zaudējot cīņā par bronzas godalgu.

Tikmēr 400 metru skrējiena finālā septītajā vietā ierindojās Aleksandra Koblence, bet astotais bija vesera metējs Eļčins Vorobjovs.

No sacensībām nācās izstāties trīssoļlēcējam Aleksejam Sidoram, kurš savainoja kāju un sacensības vairs nespēja turpināt.

Šķēpmešanas finālsacensībām kvalificējās Laine Donāne, kura labākajā mēģinājumā raidīja šķēpu 49,14 metrus tālu. Tāpat 200 metru skrējiena finālā iekļuva Valērija Bogdanova, kura kvalifikācijā finišu sasniedza pēc 25,47 sekundēm, bet lodes grūšanas finālsacensībās pamanījās iekļūt arī Elīna Ratkus, kura labākajā mēģinājumā lodi grūda 13,80m tālumā.

Tenisa dubultspēļu sacensībās otro spēli aizvadīja Krista Cērpiņa un Margareta Rebeka Mertena, kurām ar 2-6 un 4-6 nācās atzīt Baltkrievijas sportistu Hannas Krivatulavas un Veras Lapko pārākumu, līdz ar to izstājoties no sacensībām.

Tikmēr peldēšanas sektorā uz starta izgāji vairāki Latvijas sportisti, taču neviena, no viņiem neizdevās kvalificēties pusfinālam vai finālam. Arvis Aigars 50 metru brīvā stila distancē uzvarēja savā peldējumā, taču nākamajai kārtai nekvalificējās. 200 metros uz muguras startēja Emīls Pone, bet 800 metru brīvā stila peldējumā - Krista Ceplīte, taču abi sportisti nākamajai kārtai kvalificēties nespēja.

Neveiksmes piedzīvoja arī džudisti. Anita Aiga Bērziņa svara kategorijā līdz 52 kilogramiem tikās ar ranga pirmo numuru Hanu Heberli no Slovēnijas. Cīņa izvērtās spraiga un mūsējā izvirzījās vadībā, taču pieredzes trūkums nospēlēja savu un šoreiz Bērziņa piedzīvoja zaudējumu. Tāpat neveiksmīgs starts Rolandam Dobelniekam, kurš svara kategorijā līdz 66 kilogramiem jau cīņas sākumā izmežģīja potīti. Turpmākā cīņas gaita Dobelniekam izvērtās smaga un pēc cīņas noslēguma sportists meklēja mediķu palīdzību.

Jau 12. Eiropas Jaunatnes Olimpiāde notiek no 14. līdz 19. jūlijam. Sacensībās savu sportisko meistarību pārbauda 49 Eiropas valstu sportisti vecumā no 15 līdz 18 gadiem.

Individuālajos sporta veidos Latvijas sportisti startē vieglatlētikā, peldēšanā, vingrošanā, tenisā, džudo un riteņbraukšanā. Šajā reizē Latvija nav pārstāvēta nevienā no komandu sporta spēlēm - ne basketbolā, ne volejbolā, ne handbolā.

Latvijas sportisti piedalījušies visās Eiropas Jaunatnes Olimpiādēs, izņemot pirmo, un kopumā ir izcīnījuši vairāk nekā 30 medaļas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu