Augustā radošā fotodarbnīca – plenērs atgriežas Viesītē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušā gada rudenī, ikgadējā radošā darbnīca – plenērs «Pa Buclera pēdām» norisinājās Siguldā. Latviešu fotogrāfijas pamatlicējs, Mārtiņš Buclers, ilgus gadus pavadīja šajā pilsētā. Šogad, 5. radošā darbnīca – plenērs no 3.- 5. augustam atkal atgriežas Viesītes novadā. 

5.radošā darbnīca plenērs «Pa Buclera pēdām» tiek organizēta ar vairākiem jauninājumiem. Šajā pasākumā tiks piedāvāti jau ierastie izbraucieni vietās, kas ar savu būtību dveš ar aizgājušo laikmetu. Dalībniekiem būs iespēja iemūžināt izteikti latvisku vidi, kas citviet vairs nav atrodama, iegūstot savā arhīvā nepārprotamas laikmeta liecības. Tostarp, tiek būtiski uzlabota radošās darbnīcas norise. Lieki piebilst, ka tieši šajos pašos datumos norisināsies arī Viesītes pilsētas svētki.

Sekojot Mārtiņa Buclera garam un aicinājumam dokumentēt savu laikmetu, tiek atklāts lekciju cikls «Radošā psiholoģija». Lekcijas lasīs pasniedzējs un fotogrāfs Arno Marnics. Šīs lekcijas ir vērstas uz radošās darbnīcas – plenēra dalībnieku domāšanas potenciāla atklāšanu. Par galveno uzdevumu tiek izvirzīta radošas pieejas vadlīniju iezīmēšana katram dalībniekam.

Dalībnieku radošā gara mobilizēšanai tiks rīkotas «Fotokaujas» starp grupām. Balstoties uz savu radošo pieeju fotogrāfijā, dalībnieku grupām būs jāatlasa starp pasākuma ietvaros nofotografētajiem darbiem labākie. Kompetenta žūrija izvērtēs un nosauks kaujas finālistus. Savukārt uzvarētāju noteiks Viesītes iedzīvotāji, kas tiek aicināti būt par pasākuma norises vērotājiem.

Piesakoties dalībai 5. radošai darbnīcai – plenēram «Pa Buclera pēdām», kas notiks no 3.-5. augustam Viesītē. Pieteikšanās notiek līdz 27. jūlijam. Detalizētāka informācija ir iekļauta pasākuma plānā. Vairāk var lasīt http://www.fotoamatnieki.lv/projects/1 .

Pasākumu atbalsta Viesītes novads, Epson, SIA Eiro Foto. Organizē biedrība Pilsētas fotoklubs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu