Augusts Justs: Esam «atkoduši» «Honda» motociklu un progresējuši

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Latvijas motobraucējs Augusts Justs sarunā ar «Apollo» sacīja, ka ar rezultātiem pasaules čempionāta posmā Ķegumā ir apmierināts, taču veiksmīgāka par svētdienu sportistam izrādījās sestdiena, kad braucēji aizvadīja kvalifikāciju.

«Latvija Elkšņi Honda» komandu pārstāvošais Justs svētdien Ķegumā izcīnīja 19. vietu pasaules čempionāta motokrosā desmitajā posmā MX1 klasē, bet dienu iepriekš kvalifikācijā uzrādīja 13. ātrāko laiku.

«Sākums pirmajā braucienā nebija slikts, biju 16. vietā, bet tad sekoja kritiens un nācās iedzīt priekšā braucošos, kas prasīja daudz spēka. Taču vismaz punktus esmu dabūjis, lai gan mājas trasē vēlējos nobraukt labāk - uzrādīt rezultātu, kas būtu tuvāks kvalifikācijas braucieniem,» sacīja Justs.

«Ķeguma trase ir zināma, dzīvoju tai salīdzinoši tuvu, taču nebija sanācis šogad šeit braukt, tikai vienu reizi aizvadīju treniņus. Man trase patīk, bet jāatzīst, ka sestdien, kad notika kvalifikācija, tā bija labāka. Šodien lietus ietekmēja braukšanu, trase bija «smagāka» un grūtāk izbraucama, bet kopumā tā ir sagatavota augstā līmenī. Esmu priecīgs braukt savu līdzjutēju un atbalstītāju priekšā, tas motivē un vienlaicīgi saprotu, ka jāuzrāda pēc iespējas labāks rezultāts,» piebilda braucējs.

«Ķeguma trase ir viena no tām, kura man vislabāk patīk, bet, ja runājam par laikapstākļiem, tad priekšroku dodu mākoņainam laikam, karstums man nepatīk.»

Justs saka, ka sezona nav iesākusies veiksmīgi, bet gada otrajā pusē ir noķerts ritms un atliek stabili aizvadīt pārējos posmus.

«Sezonas sākums neizdevās tik labs, kā vēlējos, bet patlaban esmu «ieskrējies» un stabili varu iebraukt punktos. Esmu apmierināts arī ar fizisko formu. Liels atbalsts man ir no komandas un manas ģimenes, kura palīdz katrā posmā. Bez sponsoriem es šeit nebrauktu un saku viņiem lielu paldies. Ar tehniku daudz maz ir OK, taču ir nianses, kuras jāuzlabo, bet tāda situācija ir katrā komandā. Mocis ir labāks nekā pērn, esam «atkoduši» «Hondu» un progresējuši,» saka Augusts, piebilstot, ka plāno startēt arī atlikušajos čempionāta posmos.

«Latvijā sacensībās piedalīšos maz, mērķis ir nobraukt atlikušos pasaules čempionāta posmus, tikt punktos un sezonas izskaņā iekļūt divdesmitpieciniekā.» 

Nākamais pasaules čempionāta posms jau pēc nedēļas startēs Krievijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu