Aukstumu šodien pastiprinās vējš (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: woozie2010, CC BY-SA 2.0

Zemākā temperatūra pirmdienas rītā novērota Rēzeknē un Gulbenē, kur šorīt reģistrēti -19 grādi, savukārt visaugstākā temperatūra bija Kolkā, kur gaiss atdzisa līdz -6 grādiem, lecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtā informācija.

Rīgā pulksten 6 no rīta bija -14 grādi.

Diena paies bez ievērojamiem nokrišņiem, pūtīs austrumu vējš, kas Kurzemes piekrastē brāzmās sasniegs līdz 15 metriem sekundē (m/s). Gaisa temperatūra būs no -5 līdz -10 grādiem, austrumu rajonos līdz -12 grādiem.

Rīgā gaiss atdzisīs līdz -8...-10 grādiem.

Kā vēsta aģentūra BNS, aukstumu pastiprina vējš. Komforta temperatūra jeb fizioloģiski ekvivalentā temperatūra, kas parāda arī gaisa mitruma un vēja ietekmi uz cilvēka ķermeņa termālo izjūtu, Latvijas lielākajā daļā ir -21..-26 grādi, Kurzemes piekrastē – no -15 līdz -19 grādiem.

Saskaņā ar Latvijas Valsts ceļu datiem, gaisa temperatūra šorīt ir no -20 līdz -9 grādiem.

Braukšanas apstākļus uz valsts galvenajiem autoceļiem daudzviet apgrūtina apledojuma veidošanās.

Rīgas apkārtnē autoceļš vietām apledojis uz apvedceļiem Salaspils – Babīte un Baltezers - Saulkalne, tos kaisa.

Ventspils virzienā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus posmos Rīga – Kūdra un Usma - Ventspils, brauktuves kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Liepājas virzienā apledojuma veidošanās vietām apgrūtina braukšanas apstākļus posmos Rīga – Apšupes krustojums un Annenieki - Saldus, brauktuves kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Jelgavas virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir līdz pat Lietuvas robežai, brauktuvi kaisa.

Bauskas virzienā apledojuma veidošanās vietām apgrūtina braukšanas apstākļus posmā Rīga - Iecava, brauktuves kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Daugavpils virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmos Rīga – Ogre un Lielvārde - Pļaviņas, brauktuves kaisa.

Veclaicenes virzienā apgrūtina braukšanas apstākļus posmos Rīga – Līgatne un Raunas pagrieziens - Vireši, brauktuves kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Valmieras virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmos Murjāņi – Braslas tilts un Stalbe - Strenči, brauktuves apledojušas, tās kaisa.

Ainažu virzienā apgrūtina braukšana ir visa posma garumā. Brauktuves kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojuma veidošanās vietām apgrūtina braukšanas apstākļus Jelgavas, Ogres, Rīgas, Aizkraukles, Dobeles, Ventspils un Madonas apkaimēs. Brauktuves apstrādā ar pret apledojuma materiāliem.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu