Austrālijas piekrastē, iespējams, atrastas pazudušās lidmašīnas atlūzas (34)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Austrālijas rīcībā ir satelītuzņēmumi, kuros, iespējams, redzamas aviokompānijas «Malaysia Airlines» pazudušās lidmašīnas atlūzas, ceturtdienas rītā vēsta ārvalstu mediji.

Satelīti ir fiksējuši divus objektus Austrālijas tuvumā, kas varētu būt pazudušās lidmašīnas «Boeing 777-200» atlūzas.

Austrālijas premjerministrs Tonijs Abots paziņojis, ka uz vietu, kur, iespējams, atrodas lidmašīnas atlūzas, devušās glābēju vienības.

Arī Malaizijas varas iestādes jau apstiprinājušas, ka to rīcībā ir jauns pavediens pazudušās lidmašīnas lietas izmeklēšanā.

Austrālijas Jūras drošības pārvaldes pārstāvis preses brīfingā žurnālistiem teica, ka meklēt satelīta fiksētos objektus devušās četras lidmašīnas – Austrālijas, Jaunzēlandes un ASV Gaisa spēku lidaparāti.

Vienlaikus viņš vairākkārt uzsvēra, ka satelītuzņēmumi ir «visnotaļ neskaidri», tāpēc nedrīkst apgalvot, ka atrastas ir lidmašīnas atlūzas.

Lielākais satelīta fiksētais objekts varētu būt aptuveni 24 metrus liels.

Peldošie priekšmeti pamanīti aptuveni 2500 kilometrus uz dienvidrietumiem no Pērtas.

Sagaidāms, ka ap plkst.9 pēc Latvijas laika peldošo priekšmetu tuvumā ieradīsies kravas kuģis, bet dažu dienu attālumā atrodas Austrālijas karaflotes kuģis «HMAS Success», kas spēj izcelt atlūzas, vēsta LETA.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu