Austriešu kalnu slēpotājs Grugers tiks pamodināts no mākslīgās komas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/«Scanpix»

Austriešu kalnu slēpotājs Hanss Grugers pēc pagājušajā nedēļā piedzīvotā smagā kritiena drīzumā tiks pamodināts no mākslīgās komas, otrdien paziņoja Austrijas Slēpošanas federācija.

Pasaules kausa izcīņas posma Kicbīeles nobrauciena treniņā pagājušās nedēļas ceturtdienā neilgi pēc starta kādā lielākā kalnā Grugers zaudēja kontroli pār slēpēm un smagi krita. Pēc kritiena sportists slīdēja aptuveni 30 metrus.

Kad atsteidzās ātrā palīdzība, Grugers bija bezsamaņā un nekavējoties tika nogādāts Insbrukas slimnīcā, kur viņam veica neiroķirurģisko operāciju.

Sportists guva nopietnu galvas traumu un traumēja ribas, kā rezultātā piektdien viņš tika iemidzināts mākslīgajā komā.

«Pēdējās pārbaudēs saņemtie rezultāti ir tik pozitīvi, ka slimnīcas mediķi jau sākuši viņa pamodināšanas procedūras,» teikts oficiālajā paziņojumā. «Šis process varētu ilgt vairākas dienas. Līdzko viņš būs pie pietiekamas apziņas, Grugeram tiks veiktas īpašas neiroloģiskās pārbaudes.»

2009. gadā šajā trasē smagas traumas guva Šveices kalnu slēpotājs Daniels Albrehts, kurš pēc tam trīs nedēļas tika turēts mākslīgajā komā, bet sacensībās atgriezās šīs sezonas sākumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu