Austrumeiropā pēdējās dienās nosaluši vairāki desmiti cilvēku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Pēdējo dienu laikā Austrumeiropā nosaluši vairāki desmiti cilvēku, tikmēr meteorologi pirmdien brīdina, ka gaidāms vēl bargāks sals.

Polijā aizvadītajā nedēļas nogalē, kad termometra stabiņš noslīdzēja līdz mīnus 27 grādiem pēc Celsija, sala upuru skaits sasniedza desmit cilvēkus.

Līdz ar to kopš šās ziemas sākuma Polijā nosaluši 46 cilvēki.

Ukrainā pēdējo četru dienu laikā no hipotermijas miruši 18 cilvēki. Vairums sala upuru bija bezpajumtnieki, kuri nosaluši uz ielas, vai arī sirmgalvji, kas miruši savās mājās vai pēc ievietošanas slimnīcā.

Teju pustūkstotis cilvēku Ukrainā pēdējo trīs dienu laikā meklējuši mediķu palīdzību, sūdzoties par apsaldējumiem un ķermeņa atdzišanu.

Dažviet Ukrainā temperatūra noslīdējusi līdz pat mīnus 30 grādiem pēc Celsija, un iespēja sasildīties un ieturēt maltīti tiek nodrošināta 1500 valstī atvērtajās patversmēs.

Tikmēr Čehijā sestdien tika atrasts nosalis kāds 26 gadus vecs vīrietis.

Sinoptiķi brīdina, ka sals pieņemsies spēkā un temperatūra šonedēļ Čehijā noslīdēs līdz mīnus 30 grādiem pēc Celsija. Svētdien dažviet valstī bija pat mīnus 20 grādu sals.

Tikmēr Lietuvā nedēļas nogalē nosaluši trīs cilvēki, tostarp 91 gadu veca sirmgalve un 78 gadus vecs vīrietis.

Savukārt Bulgārijā pagājušās nedēļas sniegputeņos dzīvību zaudējuši pieci cilvēki.

Dažviet Bulgārijā gaisa temperatūra nokritusies līdz mīnus 24 grādiem pēc Celsija. Tuvākajās dienās valstī gaidāms vēl lielāks sals.

Arī Rumānijā pēdējo 24 stundu laikā nosaluši četri cilvēki, ziņo Veselības aizsardzības ministrija, bet kopējais sala upuru skaits sasniedzis sešus.

Arī Serbijā sals nedēļas nogalē laupījis trīs cilvēku dzīvības.

Pirmdien rimusies spēcīgā snigšana, kas bija nopietni apgrūtinājusi satiksmi un elektroenerģijas piegādi, taču arī aizvadītajā naktī Serbijā bija sals līdz pat mīnus 20 grādiem pēc Celsija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu