Austrumu jaunais gads acāliju ielokā LU Botāniskajā dārzā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Aicinām 3.februāri – Zaķa gada pirmo dienu – pavadīt Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā austrumu noskaņās izstādē «Tālo Austrumu skaistule – acālija». Botāniskais dārzs Pārdaugavā (Kandavas ielā 2) šajā dienā būs atvērts līdz plkst. 21.00.

Acālijas ir Ķīnā, Japānā, Korejā un citur Tālajos Austrumos augošo rododendru šķirnes.

Botāniskā dārza Palmu mājā izkārtoto acāliju baltās, rozā un violetās kupenas šogad ir papildinātas ar austrumu akcentiem, un 3.februārī, iestājoties Zaķa gadam, izstāde būs aplūkojama līdz pat plkst. 21.00.

Vecākajiem acāliju krūmiem Botāniskajā dārzā ir vismaz 50 gadi, un to ziedu vainaga apkārtmērs sasniedz divus metrus.

Latvijas Universitātē ir lielākā acāliju kolekcija Baltijā. Tajā ir 124 šķirnes no Rietumeiropas, Krievijas, Ukrainas un Latvijas. Kolekciju 1956.gadā sāka veidot profesors Rihards Kondratovičs – gan vācot šķirnes, gan nodarbojoties ar selekciju.

Pašlaik Palmu mājā var apskatīt agri un vidēji agri ziedošās acālijas. Pakāpeniski plaukst arvien vēlāk ziedošās šķirnes, tādēļ izstāde ik nedēļu tiek atjaunota ar tikko uzziedējušiem acāliju krūmiem. Turklāt interesenti var iegūt informāciju par acāliju kopšanu, audzēšanu un uzziedināšanu.

Izstāde būs apskatāma līdz marta beigām.

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Zaķa gada pirmajā dienā – 3. februārī – Botāniskais dārzs apmeklētājiem atvērts no plkst. 9.00 līdz 21.00; pārējā laikā no oktobra līdz aprīlim dārzs atvērts no plkst. 9.00 līdz 16.30. Ieejas maksa: skolēniem Ls 0,50, pensionāriem un studentiem – Ls 1,00, pieaugušajiem – Ls 1,50. Ieeja bez maksas: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, internātskolu audzēkņiem un I un II grupas invalīdiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu