«Auto Īle un Herbst»: «Volkswagen» dīlera līguma uzteikums ir nepamatots

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

SIA «Auto Īle un Herbst» uzskata, ka piegādātāja «Moller Baltic Import» SE (MBI) izdarītais «Volkswagen» markas vieglo automašīnu un komerciālo transportlīdzekļu grupas «Life» dīlera līguma uzteikums nav pamatots.

SIA «Auto Īle un Herbst» uzskata, ka līguma uzteikums demonstrē klaju līgumā noteiktās uzteikuma kārtības ignorēšanu un arī pēc būtības nav pamatots, tāpēc līgums joprojām ir spēkā esošs. Pamatojums ir detalizēti aprakstīts šī gada 2. martā SIA «Auto Īle un Herbst“ nosūtītajā vēstulē MBI.

MBI uzteikumā ir atsaucies uz paša visnotaļ formāli un virspusēji veiktā audita rezultātiem, norādot, ka SIA «Auto Īle un Herbst» neesot ievērojis tālākpārdošanas ierobežojumus, audita ietvaros pat nedodot saprātīgu iespēju SIA «Auto Īle un Herbst» apkopot un iesniegt paša MBI pieprasīto informāciju, pamatot un aizstāvēt SIA «Auto Īle un Herbst» nostāju par to, ka nav noticis talākpārdošanas aizlieguma pārkāpums, ko MBI norādījusi kā uzteikuma formālo iemeslu.

Ņemot vērā šo MBI līguma noteikumiem un vispārpieņemtiem līguma pušu sadarbības principiem pretējo rīcību, SIA «Auto Īle un Herbst» ir spiesta secināt, ka MBI uzteikuma pamatojums nav bijis balstīts uz skaidriem, objektīviem un atklātiem apsvērumiem. Turklāt, pirms uzteikuma izdarīšanas SIA «Auto Īle un Herbst» netika iepazīstināts ar MBI ieskatā auditā atklātajiem secinājumiem. Tādējādi MBI ir apzināti veidojis apstākļus, kuros nav iespējama konstruktīva saruna starp abām līguma pusēm par līguma izpildes gaitu.

Māris Īle, SIA «Auto Īle un Herbst» īpašnieks un valdes loceklis: «Augstāk minēto iemeslu uzskaitījums dod mums iemeslu apgalvot, ka uzteikuma vēstules ir nepamatotas un neatbilstošas līgumam, un līdz ar to nevar radīt nekādas tiesiskas sekas, un tādējādi līgums ir spēkā esošs un joprojām rada pienākumu abām pusēm izpildīt nolīgtās saistības. Esam Latvijā lielākais «Volkswagen» dīleris. Notikušais izskatās pēc mēģinājuma ar nekorektām metodēm mūs izspiest no tirgus, iespējams, MBI pārņemot klientus un to apkalpošanu. Lai kliedētu minētās bažas un pēc iespējas ātrāk atsāktu darbu kā līdz šim, esam atvērti sarunām ar «Moller Baltic Import».»

Turklāt MBI rīcība, publiskojot informāciju par MBI izdarīto līguma uzteikumu sakarā ar it kā notikušu līguma pārkāpumu, ir radījusi būtisku kaitējumu SIA «Auto Īle un Herbst». Kopējo zaudējumu precīzs apmērs pašreiz tiek noteikts.

SIA «Auto Īle un Herbst» darbojas jau 18 gadus, un ir pirmais Volkswagen markas automašīnu dīleris atjaunotajā Latvijā. 2011. gadā tas ar 57% «Volkswagen» tirgus daļu bija lielākais dīleris Latvijā un otrs lielākais Baltijas valstīs. Uzņēmums ir bijis nozīmīgs autotransporta piegādātājs Latvijas valsts iestādēm un uzņēmumiem, īpaši 2011. gadā, kad tas piegādāja vairāk nekā 300 automašīnas Latvijas Valsts policijas vajadzībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu