Auto šosejas sezona atklāta godam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Go4Speed

Sezona iesākusies pietiekoši intriģējoši un ar lielu dalībnieku skaitu. Visvairāk braucēju uz starta izgāja vēsturisko «GAZ» jeb «Dzintara Volgas» ieskaitē, savukārt par aizraujošāko braucienu gādāja Igaunijas čempionāta «BMW 325» klase, kas pirmā brauciena laikā izcēlās ar vairākām avārijām.

Sacensību ātrākajā «Baltic Open» klasē uz starta izgāja vien četri piloti. Abos braucienos pārliecinošs līderis bija «TVA Racing» braucējs Vitālijs Kalmi, kurš brauc ar «HGK» komandas darbnīcā speciāli 1000km uzbūvēto «BMW M3», savukārt aiz viņa interesantas cīņas notika starp «HGK» pilotu Kristapu Blušu un Aleksandru Gavriļčiku, kurš ir «HGK» komandas viesis. Nacionālajā klasē līdz ar pirmajiem apļiem izkristalizējās pārliecinošs līderis, pagājušā gada vicečempions Igors Zubkovs. Viņš teju katrā aplī bija par divām sekundēm ātrāks nekā otrās vietas ieguvējs Jānis Vanks.

Lielas cerības pirms sezonas tika liktas uz «Kumho Challenge» jeb «Super 1600» klasi, kurā tika pieteikti tādi braucēji kā Didzis Pope un Henrijs Grūbe. Diemžēl nedz viens, nedz otrs sacensībās nestartēja, jo Popes automobilis vēl nebija pabeigts, savukārt Grūbes auto treniņu laikā piemeklēja dzinēja defekts. Pārliecinoši ātrākais šajā klasē bija lietuvietis Mantas Neverdauskas ar «Honda Civic», tomēr pirmajā braucienā bremžu defekta dēļ viņam nācās iebraukt boksos un pazaudēt vērtīgās sekundes. Šo Neverdauskas neveiksmi izmantoja igaunis Stīvens Pūsts ar «Toyota Yaris», kurš pirmo braucienu spēja uzvarēt, bet otrajā ierindojās trešajā vietā. Tādējādi kopvērtējumā pirmais Pūsts, otrais - Neverdauskas, bet trešajā vietā vēl viens lietuviešu braucējs Karolis Doleba ar «Honda Civic». Kā labākais latvietis piektajā pozīcijā Mārcis Martinsons ar «Honda CRX», bet ceturtajā pozīcijā viesis no Krievijas - Nikolajs Žuravļevs ar «Ford Fiesta».

Visvairāk braucēju un arī skatītāju bija sanākuši uz vēsturisko «Dzintara Volgas» klasi, kurā dalību ņēma 21 braucējs. Līderi tie paši, kas aizvadītajā gadā - Antons Dolgopolovs un Andrejs Paupers. Pirmajā braucienā ar desmit sekunžu atrāvienu uzvarēja Dolgopolovs, savukārt otrajā braucienā izvērtās cīņa starp līderi Dolgopolovu un Pauperu. Visus divpadsmit apļus Paupers sēdēja Dolgopolovam astē, tomēr izveikt apdzīšanas manevru viņam neizdevās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu