Autoavārijā gājis bojā slavenā basketbolista Divaca tēvs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Autoavārijā trešdien gājis bojā slavenā Serbijas basketbolista Vlades Divaca tēvs Milenko, vēsta vietējā policija.

Milenko Divacs mira 77 gadu vecumā, būdams slimnīcā, kurā viņš nogādāts pēc avārijas, kad automašīna otrdien ietriekusies stabā un pēc tam apmetusi vairākus kūleņus.

Tikmēr M. Divaca 72 gadus vecā sieva Radmila, kura tobrīd vadījusi automašīnu, arī tika nopietni ievainota, taču paredzams, ka viņa izdzīvos.

Šobrīd 45 gadus vecais Vlade Divacs ir Serbijas Olimpiskās komitejas prezidents.

Divacs bija viens no pirmajiem eiropiešiem, kas savu vārdu skaļi pieteica ASV, pārstāvot Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubus Losandželosas "Lakers", Šārlotas "Hornets" un Sakramento "Kings".

NBA karjeras laikā Divacs aizvadīja 1134 regulārā čempionāta spēles, vidēji mačā gūstot 11,8 punktus, izcīnot 8,2 atlēkušās bumbas, izdarot 3,1 rezultatīvu piespēli un bloķējot 1,4 pretinieku metienus. Bet izslēgšanas spēļu turnīrā Divacs aizvadīja 121 maču, vidēji spēlē gūstot 12,1 punktu, izcīnot 7,5 bumbas zem groziem, izdarot 2,4 piespēles un bloķējot 1,36 metienus.

Divacs ir tikai viens no sešiem spēlētājiem NBA vēsturē, kurš ir guvis 13 000 punktu, izcīnījis 9000 atlēkušo bumbu, izdarījis 3000 piespēļu, kā arī bloķējis 1500 metienus.

Basketbolista karjeru Divacs beidza 2005. gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu