Autobraucēja Štāla nokļuvusi slimnīcā pēc negadījuma sacensībās Nīderlandē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: M.Lācis/Apollo

Pēc smaga negadījuma autosacensībās Zandvortas trasē Nīderlandē pirmdien slimnīcā nokļuvusi Latvijas sportiste Karlīne Štāla, vēsta portāls «autosport.nl».

Tomēr sportiste nav smagi cietusi, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja viņas tēvs Andris Štāls.

Štāla startēja Beneluksa valstu čempionāta posmā «Radical» autoklasē, tomēr desmit minūtes pirms sacīkšu noslēguma piedzīvojusi smagu avāriju, ietriecoties riepu nožogojumā. Pēc avārijas sacensības nekavējoties tikušas pārtrauktas, bet latviešu autosportiste nogādāta slimnīcā.

Zīmīgi, ka Štālas un vietējā sportista Henka Tīsa ekipāža, neskatoties uz avāriju, finišā tika klasificēta augstajā trešajā vietā.

«Viņa šobrīd atrodas slimnīcā, kur tiek veiktas pārbaudēs. Jāiziet ierastā procedūra,» pastāstīja Andris Štāls. «Avārijas skats gan bija iespaidīgs. Šobrīd viena versija ir, ka kaut kas atgadījās mašīnai, bet otra, ka Karlīne vienkārši zaudēja kontroli slapjās trases dēļ. Viņai šovakar ir lidmašīna, ceram, ka paspēs atlidot.»

Jau otro gadu Štāla startē tieši dažādos «Radical» čempionātos. Šogad viņai ieplānots braukt Beneluksa valstu čempionātā, kā arī «Masters» sērijā, kas vairāk tendēta uz Lielbritāniju. «Masters» seriāla pirmais posms jau nākamajā nedēļas nogalē risināsies slavenajā Silverstounas trasē.

«Primārais, protams, ir veselība, bet pēc tam būs jāsaprot kādu iespaidu šī avārija atstās attiecībās ar «Radical» rūpnīcu. Izmantojam iespēju braukt šajos čempionātos un domāju, ka viss būs kārtībā,» sportistes tēvs pagaidām gan ir nedaudz nobažījies vai šī avārija nesabojās nākotnes plānus.

Tāpat šosezon ar «Radical» automašīnu plānots braukt vairākās 5-6 stundu autosacīkstēs.

Andris Štāls arī atklāja, ka 24. aprīlī Biķernieku trasē notiks «Radical» prezentācija Baltijas valstīm, kurā interesentus vizinās gan K.Štāla, gan arī pazīstamais igauņu autobraucējs Marko Asmers, kurš pirms pāris gadiem bija tikai pāris soļu attālumā līdz braukšanai Pirmās formulas (F-1) čempionātā.

<u>&Scaron;EIT</u>.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu