Autobusos rūpēsies par iedzīvotāju eiromieru (33)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Apvienojoties 1135 reģionālajiem starppilsētu un pilsētu autobusu maršrutiem, kā arī 35 Latvijas autoostām, izveidots «Eiromiera» tīkls. Tas aptvers visu Latviju, lai vēstītu iedzīvotājiem par ērtu un drošu sagatavošanos eiro ieviešanai. 

Kā informē Latvijas Komercbanku asociācijas pārstāve Baiba Melnace, tīkls darbosies no šā gada 29.novembra līdz pat valūtas paralēlās aprites beigām.

«Lai palīdzētu iedzīvotājiem sagatavoties eiro ieviešanai un pasargātu no stresa un spriedzes, esam izveidojuši informatīvus plakātus ar ieteikumiem, kā labāk plānot darbus un laiku šā gada nogalē un nākamā gada sākumā. Sadarbībā ar Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociāciju esam izveidojuši loģistikas tīklu, kas dosies pie cilvēkiem ar padomiem un vairos viņu eiromieru,» stāsta Latvijas Komercbanku asociācijas (LKA) prezidents Mārtiņš Bičevskis.

«Tīklā izvietotā informācija par eiro ieviešanu un paralēlo valūtas aprites periodu sasniegs iedzīvotājus ar 4971 autobusu reisu, lai nodrošinātu 214 309 kilometru eiromoiera vienā dienā. Pasažieri sabiedriskajā transportā pavada vidēji 40 minūtes laika – tas ir pietiekami daudz, lai iepazītos ar pieejamo informāciju, attiecinātu to uz sevi un vēl pagūtu izplānot turpmāko rīcību. Pārvadāto pasažieru skaits dienā vidēji sasniedz 85 241 cilvēku, kuri, izlasot sagatavotos padomus, varēs labāk sagatavoties eiro un Jauno gadu sagaidīt ar sirdsmieru,» komentē Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas direktora vietnieks Imants Zālītis.

Autotransporta direkcijas Sabiedriskā transporta plānošanas daļas vadītājs Ivars Zaļais aicina iedzīvotājus būt saprotošiem un atsaucīgiem: «Eiro ieviešana attiecas uz ikvienu Latvijas iedzīvotāju un katram tai jāgatavojas. Iedzīvotājiem valūtas maiņas process ir vienkāršāks nekā uzņēmējiem, asociācijām vai valsts iestādēm. Tomēr svarīgi, lai sabiedriskā transporta pasažieri ceļā pavadīto laiku izmanto lietderīgi un ieklausās speciālistu padomos. Der arī atcerēties, ka valūtas maiņas process visiem būs vienkāršāks, ja janvāra pirmajās divās nedēļās būsim saprotoši un atsaucīgi.»

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu