Autoceļi pārvērtušies par slidotavām; atkala visu iekaļ arvien biezākā ledus kārtā (95)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kjell Eson, CC BY-NC-SA 2.0

Svētdienas pievakarē Latvijas iedzīvotājiem jāievēro īpaša uzmanība pārvietojoties, jo ielas, ietves un autoceļi daudzviet pārvērtušies par slidotavām. Valsts rietumu un centrālajā daļā atkala pastiprinās, visu iekaļot arvien biezākā ledus kārtā, liecina meteoroloģiskā informācija.

Rīgā svētdienas vakarā gaidāms spēcīgs apledojums.

Saskaņā ar uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» datiem turpinās ceļu kaisīšana, bet braukšanas apstākļi daudzviet ir slikti, jo lietus dēļ apledojums veidojas no jauna. Gaisa temperatūra ir -1..-5 grādi.

Ledus kārta uz koku zariem, vadiem un citiem priekšmetiem daudzviet sasniegusi vairāku milimetru biezumu. Sinoptiķi neprognozē, ka atkala varētu būt tik spēcīga, lai zem ledus svara lūztu koki un tiktu pārrautas elektrolīnijas.

Jau ziņots, ka nelieli nokrišņi gaidāmi arī pirmdien, kad gan līs un veidosies apledojums, gan snigs.

Apmierinoši braukšanas apstākļi ir Latgalē, kur nokrišņu pārsvarā nav bijis un arī tuvākajā diennaktī Latgales lielākajā daļā saglabāsies sauss laiks.

Komentāri (95)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu