Autoražotājs «Toyota» spiests samaksāt trīs miljonus dolāru lielu sāpju naudu (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: -Jeffrey-, CC BY-ND 2.0

Oklahomas pilsētas tiesa atzinusi autoražotāja «Toyota» vainu kādā satiksmes negadījumā, kurā viens no pasažieriem gājis bojā, bet otrs ticis nopietni ievainots. Uzņēmumam cietušajiem jāizmaksā sāpju nauda trīs miljonu ASV dolāru apmērā, ziņo «The Los Angeles Times».

Satiksmes negadījums norisinājies 2007.gadā Oklahomā, ASV. Sāpju naudu saņēmuši negadījumā bojā gājušā vīrieša ģimenes locekļi un negadījumā smagi cietusī sieviete. Abi toreiz bija braukuši savā divus gadus vecajā «Toyota Camry», kas negaidīti palielinājis ātrumu un pasažieri neesot varējuši to ietekmēt. Šī īslaicīgā paātrinājuma dēļ vadītājs zaudējis kontroli pār spēkratu un frontāli ietriecās kādā sienā.

Uzņēmums līdz šim strikti bija noliedzis jebkādu tehniskā defekta iespējamību, taču tiesa nolēma, ka pie negaidītā paātrinājuma vainīgs bijusi kļūda auto elektronikā. «Toyota» pārstāvis apstiprināja tiesas lēmumu, taču atteicās sniegt izsmeļošāku komentāru, kamēr tiesas process vēl nav noslēdzies. Piektdien gaidāms procesa turpinājums, kurā tiesa lems par to, vai «Toyota» rīcība bijusi apzināti kaitnieciska pret apsūdzības izvirzītājiem.

Šī ir pirmā reize, kad kāda tiesa atzinusi autoražotāja «Toyota» vainu negadījuma izraisīšanā elektroniska defekta dēļ. Mēneša sākumā līdzīgā tiesas prāvā uzņēmums tika attaisnots.

«Šis patiesi ir pagrieziena punkts,» tā «Toyota» zaudēto prāvu komentē tiesībzinātņu profesors Karls Tobiass. «Spriedums uzņēmumam noteikti rada nopietnas bažas, jo līdz šim viņi vienmēr ir apgalvojuši, ka ar viņu automašīnām nav nekādu problēmu,» teikto papildināja Tobiass.

Autoražotāju «Toyota» gaida vēl vairāki simti līdzīgu tiesas prāvu, kuros vainots tiek nekontrolēts auto paātrinājums. Novembrī gaidāms jau nākamais process.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu