Autosportiste Štāla ar sacīkšu auto lielā ātrumā traucas pa Rīgas ielām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē Francijā jau 80.reizi tiks dots starts Lemānas 24 stundu izturības sacīkstēm. Salutējot šim notikumam, žurnāls «TopGear Latvija» veica sacensību izmēģinājuma braucienu Rīgas centrā.

Lemānas 24 stundu auto izturības sacensības ir vienas no populārākajām, prestižākajām un tradīcijām bagātākajām autosacīkstēm pasaulē. Īpašas tās padara arī fakts, ka lielu daļu distances veido koplietošanas ceļi, pa kuriem ikdienā notiek normāla satiksme. Tieši tādēļ, nespējot slēpt sajūsmu par Lemānas sacensību apaļo jubileju, žurnāla redakcija nolēma noskaidrot, kā izskatītos sacīkstes, ja tās norisinātos pašā Rīgas centrā.

Izvēle krita uz Brīvības bulvāri - vietu, kur pirms mazliet vairāk nekā piecām desmitgadēm norisinājās pirmās gokartu sacensības Latvijā, aizsākot šā sporta veida attīstību visā Padomju Savienībā. Ar policijas un brīvprātīgo palīdzību agrā svētdienas rītā Brīvības iela tika «nomierināta» posmā no Raiņa bulvāra līdz Elizabetes ielai, lai izveidotu apmēram 800 metru garu astoņnieka formas sacīkšu trasi ar starta–finiša taisni gar Ministru kabinetu.

Pulksten 6.00 pie «Radical» sacīkšu bolīda stūres sēdās viena no Eiropas ātrākajām dāmām - pazīstamā latviešu autosportiste Karlīne Štāla, kura ar šādu auto piedalās sacensībās Eiropā. Veikusi trases iepazīšanas un riepu sildīšanas apli, Štāla nostājās uz starta līnijas, lai veiktu trīs lidojošos apļus. Pāris minūšu vēlāk kļuva zināms rezultāts - ātrākais aplis ar startu no vietas prasīja vien 39,1 sekundi.

Tikai 570 kg smagais 213 zirgspēku bolīds ātrumu 100 km/h spēj sasniegt 3,2 sekundēs, kas ir tuvu pasaules ātrāko sacīkšu auto sniegumam.

«Ir piepildīts viens no maniem sapņiem - braukt ar sacīkšu auto pa Rīgas ielām. Es tiešām varu iedomāties, ka Rīgas ielās notiktu autosacīkstes. Varbūt ne ar formulām, bet ar salonauto noteikti,» pēc brauciena sacīja Karlīne.

Spēkratu atkal izstumjot starta-finiša taisnē, nākamais tajā sēdās žurnāla galvenais redaktors Ilmārs Līkums. Lai arī pienācīgs starts izdevās vien ar otro piegājienu, Ilmārs veiksmīgi pabeidza pilnu distnaci. Labākais rezultāts ar startu no vietas izrādījās 46,2 sekundes, bet nākamie divi lidojošie apļi bija identiski - 42 sekundes. Redaktoram šī bija pirmā pieredze pie «Radical» stūres.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu