Autovadītāja neizprotamā rīcība pirms traģēdijas Cēsīs rada neskaidrības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Otrdien izskanējusi pretrunīga aculiecinieku sniegtā informācija par to, vai darbojušies brīdinošie gaismas un skaņas signāli pie dzelzceļa pārbrauktuves Cēsīs, kur pirmdienas vakarā traģiskajā avārijā gāja bojā trīs cilvēki.

Kaut policija oficiāli izplatījusi kādas aculiecinieces policijā sniegto liecību, ka brīdinošie gaismas un skaņas signāli traģēdijas brīdī bijuši, TV3 Ziņu dienestam aculiecinieks Ritvars Bucilāns, kurš  notikuma brīdī braucis garām ar riteni, pastāstījis, ka nav redzējis aizlieguma signālus.

Neesot bijuši  dzirdami arī skaņas signāli.

Viņaprāt, par to varētu liecināt arī autovadītāja neizprotamā rīcība.

«Automašīna sliedēm brauca pāri ar aptuveni 50 kilometriem stundā, tāpat kā ikdienā. Tad bija blīkšķis un balti putekļi vai dūmi,» stāsta aculiecinieks.

Viņš pieļauj, ka trokšņa dēļ skaņas signālu nav dzirdējis, taču jau pēc notikušā piebraucot klāt pārbrauktuvei ar velosipēdu, viņš esot secinājis, ka nav nedz skaņas, nedz gaismas brīdinošo signālu.

VAS «Latvijas Dzelzceļš» norādījis, ka nav konstatēti pārkāpumi no lokomotīves mašīnista puses un arī pārbrauktuves signalizācija ir darbojusies.

Aģentūrai LETA VAS «Latvijas Dzelzceļš» (LDz) pārstāvis Māris Ozols pastāstījis: «Iekšējā izmeklēšanā ir konstatēts, ka lokomotīves mašīnists nav pārkāpis atļauto braukšanas ātrumu un pirms reisa bija izgājis arī obligāto veselības pārbaudi, kuras laikā nekādas veselības problēmas netika konstatētas. Arī dzelzceļa pārbrauktuves signalizācija bija tehniskā kārtībā un darbojās.»

Notikušā apstākļus skaidro policija.
 


 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu