Autovadītāji aktīvi izmanto iespēju bez maksas veikt spēkrata tehniskās pārbaudes (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: wmacphail, CC BY-NC-SA 2.0

Līdz šim jau vairāk nekā tūkstošs akcijas  akcijas «Brauc droši!» dalībnieku dalībnieku ir parakstījuši desmit Zelta likumus un piedalījušies bezmaksas auto tehniskajās pārbaudēs, informē LAMB sabiedrisko attiecību speciālists Nils Josts.

Tieši vēlme pārbaudīt un noregulēt autogaismas esot bijis viens no izplatītākajiem iemesliem, kādēļ autovadītāji apmeklēja bezmaksas pārbaudes vietas. 60% automašīnu gaismas tika noregulētas, bet 10% bija jādodas tās labot uz autoservisu. Nenoregulētas gaismas ir pietiekami izplatīta problēma, jo arī CSDD informācija liecina, ka tas ir visizplatītākais atteikumu iemesls tehniskajās apskatēs.

Jau piekto nedēļu Latvijā turpinās satiksmes drošības projekts «Brauc droši!», kuru ar Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) satiksmes drošības programmas atbalstu organizē Latvijas Automoto biedrība (LAMB).

Projekta mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību FIA desmit satiksmes drošības Zelta likumiem un automašīnas tehniskā stāvokļa lomai ceļu satiksmē.

Autovadītāji tiek aicināti personiski ar savu parakstu atbalstīt desmit Zelta likumus un pievienoties drošo braucēju pulkam, kā arī savlaicīgi pārbaudīt savu spēkratu tehnisko stāvokli. Līdz 27. oktobrim pie dažādiem tirdzniecības centriem un «Statoil» degvielas uzpildes stacijām bez maksas tiks veikta autogaismu, stāvbremžu, riepu spiediena un protektoru, kā arī vējstikla slotiņu nodiluma pārbaude. Ar grafiku var iepazīties interneta vietnē «www.lamb.lv» vai zvanot uz informatīvo tālruni 1888.

Projektu atbalsta CSDD, OCTA, Drošas braukšanas skola, Goodyear, Latvijas Automobiļu federācija un Statoil.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu