Autovadītāji kļuvuši pārdroši: «Vilciens vēl tālu, es taču paspēšu!»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Policija pastiprināti kontrolēs dzelzceļa pārbrauktuvju šķērsošanu, portālu «Apollo» informēja Valsts policijas pārstāve Lita Juberte.

«Vilciens vēl tālu, es taču paspēšu!», «Ļoti jāsteidzas, nav laika gaidīt, kamēr garām pabrauks vilciens» - tās ir tikai dažas no iespējamām domām cilvēku galvās pirms viņi izraisījuši sadursmi ar vilcienu un riskam pakļāvuši ne tikai sevi, bet arī daudz citu nevainīgu cilvēku, norādīja Juberte.

Autovadītāju nepacietība un pārdrošums brīdī, kad tie apstājušies aiz nolaistas dzelzceļa pārbrauktuves barjeras, ir vieni no būtiskākajiem faktoriem, kas var izraisīt nelaimi.

Pērn uz dzelzceļa pārbrauktuvēm notikuši 27 ceļu satiksmes negadījumi, šogad pirmajā ceturksnī – septiņi negadījumi. Par dzelzceļa pārbrauktuvju šķērsošanas noteikumu pārkāpumiem 2011. gadā policija sastādījusi 876 administratīvā pārkāpuma protokolus, šogad līdz 30. aprīlim – 325 protokolus. Tā kā joprojām uz pārbrauktuvēm notiek negadījumi un tiek pārkāpti noteikumi, ceļu satiksmes uzraudzības laikā policija īpašu uzmanību pievērsīs dzelzceļa pārbrauktuvju noteikumu ievērošanai.

Pārbrauktuve ir vienīgā vieta, kur krustojas vilciena un ceļu satiksmes dalībnieku ceļi. Neatļauta pārbrauktuves šķērsošana nav nejaušība vai neuzmanība, tā ir katra cilvēka apzināta rīcība. Valsts policija visiem autovadītājiem atgādina, ka vilcienam vienmēr ir priekšroka, pat tad, kad tuvojas policijas vai neatliekamās medicīniskās palīdzības transports. Vilcienam apstāšanās ir daudz sarežģītāka, tas nevar strauji nobremzēt, izdarīt manevrus vai apbraukt kādu šķērsli, tāpēc autovadītājiem jābūt piesardzīgiem, atbildīgiem un jāievēro visi noteikumi.

Atbildība par dzelzceļa pārbrauktuvju noteikumu šķērsošanas pārkāpumiem paredzēta Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.14 pantā. Par dažāda veida pārkāpumiem sods paredzēts, sākot no brīdinājuma vai pieciem latiem līdz pat vairāku simtu latu naudas sodam un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšanai.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu