Autovadītājiem šorīt jābūt īpaši uzmanīgiem (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Chrismatos ♥Too busy, sorry, CC BY-SA 2.0

Piektdienas rītā daudzviet Latvijas rietumu un centrālajā daļā uz autoceļiem veidojas apledojums, braukšanu vietām apgrūtina arī bieza migla, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» informācija.

Rīta agrumā apledojums konstatēts galvenokārt Dobeles, Jelgavas, Saldus, Talsu, Tukuma un Ventspils apkaimē, tostarp uz Liepājas, Ventspils un Jelgavas šosejas.

Apledojuma veidošanās tuvākajās stundās gaidāma arī citviet valstī, it īpaši Zemgalē un Vidzemē, tostarp Rīgas apkaimē.

Migla, kurā redzamība vietām nepārsniedz 300 metru, braukšanu vairāk apgrūtina Kurzemē, tuvākajās stundās migla sabiezēs arī daudzviet Vidzemē un Zemgalē, prognozē sinoptiķi.

Dienas gaitā, paaugstinoties gaisa temperatūrai, braukšanas apstākļi uz galvenajiem ceļiem uzlabosies.

«Latvijas Valsts ceļi» aicina autovadītājus izvēlēties ceļa stāvoklim un savām auto vadīšanas prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri, kā arī atgādina, ka laikapstākļu ietekmē braukšanas apstākļi var strauji mainīties. Autovadītājiem arī jāatceras, ka autoceļi sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs un tiek tīrīti prioritārā secībā, proti, vispirms tiek tīrīti un apstrādāti valsts galvenie un pēc tam reģionālie un vietējie autoceļi atbilstoši to uzturēšanas klasei.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu