Autovadītājus aicina būt uzmanīgiem: zagļi izstrādājuši viltīgu shēmu (153)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jack Zalium, CC BY-NC 2.0

Auto salonu zagļi ir tik izveicīgi, ka noziegumu spēj pastrādāt pat tādos gadījumos, ja automašīnas vadītājs atrodas turpat tās tuvumā. Turklāt viņi izstrādājuši viltīgu shēmu, lai veiktu zādzības, brīdina policija.

Kā portālu «Apollo» informēja Valsts policijas pārstāve Ance Rozīte, pagājušajā piektdienā, 25.oktobrī, ap pulksten 15 policija saņēma informāciju, ka Rīgā uz Salu tilta no automašīnas salona izzagta vīriešu rokas somiņa un dokumenti.

Tika noskaidrots, ka vīrietis braucis pāri tiltam un pamanījis, ka viņa automašīnai ir bojāta riepa. Vadītājs apturējis automašīnu un pārliecinājies, ka riepa ir tukša, tāpēc sācis to mainīt ar rezerves riepu. Pēc riepas nomaiņas vīrietis iesēdies atpakaļ automašīnā, taču konstatējis, ka automašīnas salonā nav viņa personīgās mantas - bija pazudusi somiņa un dokumenti. Par notikušo policijā sākts kriminālprocess par zādzību no automašīnas, notiek izmeklēšana.

Rozīte pastāstīja, ka zagļi ir izstrādājuši viltīgu shēmu, kā īstenot šāda veida nelikumīgās darbības. Sākumā zaglis novērojot cilvēkus – pircējus pie bankām, lielveikaliem, novērtē, vai cilvēks ir viens, un vai viņš ir labi situēts.

Noziedznieks vēlāk pārdur nolūkotā autovadītāja transportlīdzekļa riepu – visbiežāk aizmugurējo riepu vadītāja pusē. Šādi zagļi rīkojas, lai no ceļa nomales puses nemanāmi varētu veikt zādzību. Tad noziedznieki seko vadītājam un, kad tas ir pamanījis automašīnas bojājumus un mēģina tos novērst, apzog salonu. Zagļi rīkojas tik veikli un uzmanīgi, ka nereti autovadītājs sākumā pat nepamana, ka viņam ir pazudušas personīgās mantas. Taču tad, kad cietušais atklāj personīgo mantu pazušanu, viņš nereti neiedomājas, ka zādzība varētu būt saistīta ar bojāto riepu.

Policijas darbinieki aicina autovadītājus būt uzmanīgiem un gadījumos, kad automašīnai ir radušies bojājumi, veicot to novēršanu, neatstāt personīgās mantas bez uzraudzības. Policisti iesaka aizslēgt automašīnas durvis, pat ja vadītājs atrodas netālu no savas automašīnas.

Komentāri (153)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu